Sportklub 1A. DOL moški

20 / februari 2021
Krka - Hiša na kolesih
Poročilo s tekme

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 20. februar 2021. Sodnika: Kramar Franci, Zajec Rok. Gledalci: brez.

Krka: Hafner, Štefanič M., Erpič 6, Borin (L), Travnik  13, Kožar, Pulko 8, Hodžič Šlejkovec, Lindič, Jaklič (L), Renko 7, Koncilja 7. Trener: Tomislav Mišin.

Hiša na kolesih: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 9, Bregant 13, Godnič 3, Libnik (L), Snedec, Mali 10, Štembergar Zupan 13, Šikanič, Maček 7, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

V zadnjem krogu rednega dela sta se v Novem mestu pomerila Krka in Hiša na kolesih Triglav iz  Kranja. Spremljali smo izenačeno srečanje, v končnicah nizov pa so več kvalitet pokazali Gorenjci in zasluženo slavili s 3:0 (22, 23, 24). Za Krko je 13 točk vknjižil Travnik, za Triglav sta jih prav toliko zbrala Bregant in Štembergar Zupan. Gorenjci so sicer lovili pomembne točke v boju za boljše izhodišče pred končnico in s tem neposredni obstanek, zato jim motiva ni manjkalo, medtem ko so Krkaši v tekmo vstopili neobremenjeni, saj je bilo že jasno, da bodo redni del sklenili na osmem mestu.

Tekmo so odločneje odprli gosti. Na dober servis Godniča in Štembergar-Zupana so hitro pobegnili na pet točk prednosti in s tem prisilili domačega trenerja Mišina k polminutnem odmoru. Le-ta je uspel predramiti svoje varovance, ki so priključek nato ujeli na 14. točki. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, proti koncu niza pa so vajeti počasi pričeli prevzemati gostujoči odbojkarji. Bregant je poskrbel za dva uspešna napada, za vodstvo s 23:19 pa je Maček uspešno izvedel prvi tempo. Štembergar Zupan je gostom priigral prvo zaključno žogo. Pulko je z uspešnim napadom Krko sicer ohranil v igri, na žalost domačih pa se je niz takoj zatem končal, saj je servis Hafnerja končal v mreži (22:25).

Tudi drugi niz so bolje odprli Kranjčani. Tučen je poskrbel za tri zaporedne bloke in domači trener je pri zaostanku z 0:4 hitro vzel polminutni odmor. Krkaši so nato zaigrali bolje, nekoliko dvignili učinkovitost na sprejemu, v napadu pa je voz vlekel Travnik. V končnico so po uspešnem napadu Renka in napaki gostov domači vstopili s tremi točkami prednosti (21:18), tu pa se Novomeščanom ustavilo. V dresu gostov je vajeti v svoje roke vzel izkušeni Bregant in poskrbel za dva uspešna napada. Serijo gostov je z odmorom skušal prekiniti trener domačinov, a sta Mali in Bregant dodala še vsak po eno točko. Koncilja je po uspešnem napadu storil napako na servisu, zatem pa je Bregant z močnim servisom svoji ekipi priskrbel prvo zaključno žogo. Erpič je z napadom znižal zaostanek domačih, a že v naslednji točki je drugo zaključno žogo gostov izkoristil Mali (23:25).

V tretji niz so novomeški odbojkarji znova vstopili precej medlo. Kar nekaj težav so imeli na sprejemu in posledično pri organizaciji napada, a so se v nadaljevanju le pobrali. Na roko so jim šle tudi napake gostov in niz se je vnovič prevesil v izenačeno končnico. Po dveh gostujočih napakah je Krki izvrstno kazalo, saj so bili le še točko oddaljeni dobljenega niza (24:21), a Gorenjci se s tem niso strinjali. Podobno kot v drugem nizu so tudi v tretjem uprizorili preobrat. Za močne začetne udarce je poskrbel Mali (tudi as za izenačenje na 24), Štembergar Zupan je dvakrat dobro napadal, niz in s tem tekmo pa so Triglavani sklenili z uspešnim blokom (24:26).

Izjavi po tekmi:
Anže Borin, igralec Krke: 
"Ne glede na to, da rezultat te tekme za nas ni mogel na lestvici ničesar spremeniti, smo se dogovorili, da odigramo na polno, kot eno dobro pripravo za dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Odigrali smo sicer solidno, žal pa smo v končnicah pokazali premalo zbranosti in to nam je zmanjkalo, da bi iz te tekme potegnili kaj več."

Janko Bregant, igralec Hiše na kolesih Triglav: "S končnim rezultatom smo seveda zadovoljni. S prikazanim smo lahko delno zadovoljni. V vsakem setu se je na trenutke čutil krč. Mislim, da ta krč ni bil potreben, kajti imamo dovolj kvalitete. Morda je manjkalo malo zaupanja v določenih momentih. Storili smo veliko napak, ampak dobili smo to, po kar smo prišli. Preverili smo tudi rezultate preostalih tekem in vidimo, da naši neposredni tekmeci vodijo, kar pomeni, da se nam verjetno kaj drugega kot zmaga s tremi točkami danes ne bi izšla."