Sportklub 1A. DOL moški

10 / oktober 2020
Calcit Volley VS Panvita Pomgrad [10/10/2020 20:00]
Poročilo s tekme

Calcit Volley – Panvita Pomgrad  3:1 (-19, 19, 15, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Juraja, Valentar (oba Prevalje).

Calcit Volley: Kos 14, Hribar (L), Bregar 5, Purič 6, Kosmina, Gasparini 20, Hebda 11, Brulec 1, Beravs 1, Štalekar 7, Plot (L). Trener: Gregor Hribar.
Panvita Pomgrad: Ražnatović 1, Vori (L), Vinkovič 12, Drvarič 3, Vrabl (L), Radović 8, Rojnik 18, Flisar, Lakner 1, Novak, Bedrač 1, Grabar. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so bili pred dvobojem s Sobočani še edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu, vendar so bili na prvenstveni lestvici za Merkur Mariborom, ki je s tekmo več, že v četrtek je v prvi tekmi petega kroga doma premagal Salonit Anhovo, imel točko več. V dvoboj s Sobočani, ki so do zdaj dvakrat zmagali in dvakrat izgubili, so krenili brez svojega prvega trenerja Gregorja Jerončiča na klopi, tako da je ekipo vodil predsednik kluba Gregor Hribar. Gregor Jerončič je namreč moral v karanteno, saj je bil njegov sin Rok po vrnitvi z evropskega prvenstva do 20 let pozitiven na testu za Covid-19, tako kot še šesterica iz italijanske reprezentance, medtem ko Andrej Flajs še nima licence.

Sobočani se v začetku uvodnega niza niso ustrašili domače ekipe, še več, na servis 17-letnega Dina Vinkoviča so po dveh zaporednih napadih Branislava Radovića in napaki Kamničanov povedli z 10:6. Po blok-avtu Jakoba Rojnika pa so domačinom pobegnili na 12:7. Čeprav so se jim domačini nekajkrat približali na tri točke zaostanka, so po novi točki Radoviča soboški odbojkarji spet vodili s petimi točkami prednosti (20:15). Gregor Hribar, ki je v Kamnik na začetku tega tisočletja prinesel tri zaporedne naslove državnih prvakov, se je odločil še za drugi polminutni odmor, toda po njem je novo točko za goste dosegel Urban Drvarič. Visoke prednosti Sobočani niso zapravili, niz pa se je končal z napako domače ekipe na servisu.

V začetku drugega niza Sobočani niso odstopili od svoje igre, toda na servis Milosza Hebde so se Kamničani le razigrali in dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo Timotej Gal Kos, za vodstvo s 13:9. Novinec v kamniški ekipi, ki je nocoj prvič začel tekmo, je z asom poskrbel za 17:12, tako da je Aleš Hribar posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru. Njegovi varovanci so se domačinom še približali na tri točke zaostanka, za mirno končnico pa je s tremi zaporednimi točkami poskrbel Mitja Gasparini (22:16). Kapetan Kamničanov je z asom tudi končal drugi niz.

Tretji niz se je za domačo ekipo začel obetavno, saj je na servis Jana Brulca povedla s 3:0, po uspešnem napadu Kosa pa že 13:8. Sprejem soboških odbojkarjev ni bil več na ravni iz prvega niza, manj učinkoviti so bili tudi na servisu, pa tudi v napadu so imeli vse več težav z visokim kamniškim blokom. Na servis Dika Puriča so Kamničani dosegli pet zaporednih točk, zadnjo z blokom Sašo Štalekar, pri njihovem vodstvu z 18:9 pa je bil tretji niz bolj ali manj odločen. Še bližje vodstvu z 2:1 v nizih so bili kamniški odbojkarji po asu Gasparinija (20:10), s tretjo zaključno žogo pa ga je potrdil Purič.

Še odločneje so Kamničani vstopili v četrti niz, ko so po asu Hebde Sobočanom pobegnili za štiri točke (5:1), po dobro odigranem prvem tempu pa je Štalekar domače vodstvo povečal na 8:3. Ko je po gostujočem polminutnem odmoru Gasparini z asom dosegel novo točko za Calcit Volley, so se Sobočani že sprijaznili s porazom. To je bilo še očitneje po uspešnem napadu Mihe Bregarja, ko so zaostajali že za deset točk (18:8). Peto kamniško zmago je potrdil Timotej Gal Kos.

Izjavi po tekmi:

Andrej Flajs, pomočnik trenerja Calcit Volleyja: »Ta teden je zaradi komplikacij z Rokom in Gregorjem Jerončičem pripeljal do tega, da sem moral jaz voditi treninge. Pomagal mi je predsednik kluba Gregor Hribar, ves čas pa smo bili v stiku tudi z Gregorjem Jerončičem, tako da nismo delali nič drugače kot sicer. Igralcem sem takoj povedal, da je zelo pomembno, da v tem tednu ne zapravimo trimesečnega dela. Do zdaj smo v ligi že oddali nekaj točk, zato so nocojšnje vse tri zelo pomembne. Tekme niti nismo začeli tako slabo, vendar so Sobočani igrali zelo eksplozivno, vedeli so, kako igrati proti nam, uspešni so bili na servisu, tako da smo bili ves čas v podrejenem položaju. Šele potem, ko je pri njih »Red Bull« malo popustil in so nam pustili dihati, so pri nas prišli do izraza boljši centralni blokerji, Mitja Gasparini je bil spet na svoji ravni in je vlekel voz, ko drugim napadalcem še ni šlo, pohvalil pa bi tudi naše sprejemalce, ki so od drugega niza naprej držali sprejem na visoki ravni. Potem je bilo tudi Janu Brulcu lažje razigrati ekipo.«

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada: »Prvi niz je bi za nas sanjski, od same discipline, energijskega vložka igralcev, in mislim, da odkar sem trener Panvite Pomgrada, takšnega niza še nismo odigrali. V drugem nizu smo se ustavili, Kamničani so se dvignili, ko pa Calcit igra na tistih obratih, ki se od njega pričakujejo, lahko tvoja ekipa igra le toliko, kot ti on pusti. Nocoj se je to zgodilo in nič, morali se bomo osredotočiti na prihodnjo tekmo, ko igramo s Kranjčani.«