Sportklub 1A. DOL moški

17 / oktober 2020
ACH Volley Ljubljana VS Calcit Volley [17/10/2020 20:30]
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:1 (20, -18, 23, 25)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 4, Pernuš, Toukhteh 8, Okroglič 13, Rutar 1, Pokeršnik, Videčnik 6, Kök 21, Vučićević 14, Kumer.

Calcit Volley: Kos 12, Hribar, Purić 2, Kosmina, Gasparini 22, Hebda 9, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot.

Boj za prvo mesto na lestvici se je pričel v znamenju močnih začetnih udarcev na obeh straneh. Po izenačenem začetku so si Kamničani prav s servisom kot prvi na tekmi priigrali prednost dveh točk. Dva zaporedna asa je dosegel Gal Kos (7:9), v nadaljevanju je vodstvo z blokom povišal Sašo Štalekar (12:15). Ljubljančani so se začeli približevati. Najprej je bil uspešen v hitrem napadu Amir Toukhteh, nato je točko dosegel Jure Okroglič, z napako Gasparinija pa so zmaji izenačili na 17. točki. Trener gostujočih Gregor Jerončič je nemudoma zahteval polminutni odmor, vendar so v nadaljevanju domačini prevzeli pobudo in z asom Okrogliča še pred končnico povedli (19:18). V zaključku niza so zmaji suvereno odigrali odločilne točke in z asom Božidarja Vučićevića osvojili 25. točko (25:20).

Drugi niz je minil povsem v prevladi gostov iz Kamnika, ki so si že na začetku tudi po zaslugi ljubljanskih napak zagotovili lepo prednost (2:6). Z dvema zaporednima asoma Gasparinija so to vodstvo še naprej vzdrževali (5:9), nato pa je Gorenjcem na začetni udarec Kosa še bolje steklo (7:14). Pleško je namesto organizatorja igre Gregorja Ropreta v igro poslal mladega Gregorja Pernuša, a prednost tekmecev je bila previsoka, da bi zmaji nadoknadili priigran zaostanek. Kamničani so tako izenačili na 1:1 v nizih (18:25).

V nadaljevanju so se zmaji zbrali in bolje začeli tretji niz. Z asom Okrogliča so povedli s 6:4, z blokom Köka pa so dosegli deveto točko (9:6). Vodstvo so v sredini niza najprej z blokom, nato pa z asom Vučićevića še naprej poviševali (15:10), a borbeni Kamničani se niso predali. V končnici so se v samem zaključku približali na le točko zaostanka (24:23), vendar so domači odbojkarji z napadom Köka izkoristili svojo drugo žogo za niz in povedli z 2:1 (25:23).

Tudi četrti niz so bolje odprli domači odbojkarji. Po najdaljši in najatraktivnejši točki na tekmi za 7:5 so prevzeli vajeti v svoje roke in narekovali tempo. Trener Jerončič je s prekinitvijo ukrepal pri 12:7 in z asom Hebde so se Kamničani začeli približevati (13:10). To jim je popolnoma uspel z napadom za 16:16, z asom Kosa pa so že v naslednji akciji povedli (16:17). Videčnik je z blokom izenačil, napet obračun za zmago v četrtem nizu pa smo spremljali vse do konca. Čeprav ni manjkalo dosti, da bi zmagovalca derbija iskali v petem nizu, so zmaji z blokom Toukhteha zaključili srečanje in se zavihteli na vrh lestvice.

Izjavi po tekmi:


Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana:
''Generalno gledano ni bilo nekega presežka ne na naši, ne na kamniški strani, ampak kljub temu lokalni oziroma slovenski derbi prinese svoje. Danes sem videl kar nekaj lepih potez in borbo na obeh straneh, kar je odbojka. Odbojka ni samo napad in dober servis. Pohvalil bi Mateja Köka za eno konkretno predstavo, glede naše ekipe je to korak v pravo smer. Premagati močen Calcit ni slabo.''

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: ''Moram pohvaliti igralce, ker so vstopili v tekmo zelo konkretno. To je bil pravi pristop, ki sem ga pogrešal na prejšnjih tekmah. Sigurno smo se oboji želeli danes pokazati v dobri luči. Tekma je bila odigrana na kar dobrem nivoju, bili so tisti vzponi in padci predvsem v zaključkih nizov. Vsekakor bomo morali popraviti našo potrpežljivost, vse situacije niso idealne za zaključevanje. Naša naloga je, da takšne žoge pretvorimo v našo korist. Tu nas čaka še delo.''