Sportklub 1A. DOL moški

21 / oktober 2020
Hiša kolesih Triglav : Hoče 3:1 (21, -20, 30, 21)
Poročilo s tekme

ŠD Planina Kranj, brez gledalcev, sodnika Melavc (Šempeter), Ortl (Polzela)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič , Nanut 11, Glamočanin, Tučen 7, Bregant 16, Godnič 4, Libnik (L), Snedec, Mali 14, Šikanič, Maček 9. Trener: Sašo Rop.

OK Hoče: Pušnik 1, Crnjanski 13, Ostvik 11, Pesti 18, Herodež, Čopi 12, Leva 7, Orthaber (L), Hafner, Koblar 1. Trener: Jure Čopi. 

V preloženi tekmi 5. kroga sta se v Kranju srečali domača ekipa Hiša na kolesih Triglav in OK Hoče. Kranjčani so po daljšem času spet stopili v skoraj kompletni zasedbi na igrišče, saj so zaradi karantene morali preložiti tekmi s Hočami in Panvito Pomgrad.

Gostje so tekmo začeli brez prvega podajalca Primoža Mejala, domači pa so že takoj na začetku pošteno stopili na plin in z dobrim serviranjem Janija Godniča povedli s 5:0. Nato so tudi Štajerci ujeli ritem in vzpostavili ravnotežje v doseganju točk. Kranjčanom se je poznalo, da so željni igre in z blokom Žigi Čopiju so pobegnili na 14:7. Po odmoru trenerja gostov so se Hočani spet pobrali in zmanjšali zaostanek, ko so z blokom zaustavili kapetana domače ekipe Janka Breganta. Triglavani so hitro spet prišli na polne obrate in z nekaj dobrimi obrambami ter protinapadi povedli z 20:14. Pri Hočah je nekajkrat lepo napadel mladi levoroki korektor Pesti in skrbel, da razlika ni preveč narasla. Triglavani so v končnici nekoliko popustili v napadu in dovolili gostom zmanjšanje izida na 23:20. Prvo zaključno žogo je priigral Bregant, niz pa z napako na servisu zaključil Pesti.

Začetek drugega niza je postregel z izjemno akcijo in dolgo izmenjavo, ki se je zaključila s prvo točko domačih. Še naprej je bil pri Hočah zelo razpoložen Pesti, z nekaj sreče pri servisu pa so gostje prvič na tekmi povedli s 4:5. Kranjčani so slabše sprejemali kot v prvem nizu. Po asu Čopija (5:8) je Rop vzel prvi odmor v drugem nizu. Tudi po odmoru so domači igrali dokaj raztreseno. Štajerska ekipa se je razigrala in z bolj prodornim napadom držala prednost dveh do treh točk. Z napadi prek sredine so Triglavani držali ravnotežje, a do preobrata vseeno niso mogli priti, dokler ni začel delovati še blok. Po napaki Pestija v napadu so bili ponovno v vodstvu Kranjčani za točko. Odmor si je pri izidu 16:15 privoščil strateg gostov Jure Čopi. Po odmoru so več grešili domači, Hoče so si priborile dve točki naskoka (18:20) in serijo gostov je prekinil Sašo Rop z odmorom. Gostje so strnili igro v bloku, ustavili Malija in s protinapadom Čopija ušli na 19:23, kar je bilo dovolj za zmago v drugem nizu.

Tudi tretji niz so Štajerci začeli podobno, kot so končali prvega. Z blokom Ostvika so povedli z 1:3 in nato prednost še povišali na 3:6, ko se Kranjčani nikakor niso dobro odzivali v obrambnih akcijah. Zelo slabo so postavljali blok na visoke žoge in dopuščali gostom, da so zlahka vzdrževali prednost treh točk. Po nekaj slabših sprejemih Hočanov so Kranjčani uspeli izid izenačiti na 10. točki. Zopet so bili v nekaj izmenjavah boljši gostje, a jim domača posadka ni ostala dolžna in je prišla do vodstva s 15:14. Tudi po odmoru gostov so Kranjčani še naprej delovali bolj zbrano in pri 17:14 je Čopi vzel še svoj zadnji odmor v tem nizu. Triglavani so ostali zbrani, ponovno se je v napadu razigral tudi Miha Mali. Prefinjeno je v teh trenutkih odigral kapetan Janko Bregant in zadržal udobno prednost domače vrste 20:17. Domači so ob koncu niza uspeli to prednost zapraviti in se spraviti v težave. Rop je vzel oba odmora, da bi prekinil serijo gostov, a mu to ni uspelo najbolje, saj so Hoče prišle do prve zaključne žoge. Trd boj se je nadaljeval, Hoče so imele ves čas pobudo in pretile z zaključnimi žogami, a jih niso uspeli izkoristiti. Počasi se je pobuda selila na stran domače šesterke, ki je po napadu Malija in napaki Crnjanskega slavila v tretjem nizu.

Četrti niz so nekoliko bolje začeli gostje, Kranjčani pa so z že pregovorno borbenostjo obrnili potek, povedli s 6:4 in prisilili goste v prvi odmor. Tudi po odmoru je sledilo obdobje bolj zbrane igre Kranjčanov, ki niso dovolili prevlade gostov v napadu, čeprav je nekajkrat napadel Crnjanski, ki do tedaj ni bil preveč opazen na igrišču. Po odmoru Čopija (14:9) je Kranjčanom uspelo še malce bolj povečati zalogo prednosti. V bloku se je nato izkazal Ostvik, ki je ustavil Mačka in preprečil še večji pobeg Kranjčanov. Prevlado domačih na igrišču je potrdil Miha Mali za 20:13. Zanos domačih je nekoliko splahnel, zato je Sašo Rop vzel pol minute odmora, umiril fante in ti so spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. Pri 23:16 je že kazalo, da je tekma odločena, a je na sceno stopil Crnjanski, ki je z zanesljivimi servisi in kranjskimi napakami v napadu uspel izid znižati na 23:20. Rop je vzel še drugi odmor, gostujoči odbojkarji pa zgrešili še dva servisa in vse tri točke so ostale v Kranju.