Sportklub 1A. DOL moški

14 / november 2020
Krka - Panvita Pomgrad 1:3
Poročilo s tekme

V 10. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Novem mestu pomerili Krka in Panvita Pomgrad. Gosti iz Murske Sobote so po slabšem prvem nizu strnili vrste in dobili naslednje tri za končno zmago z 1:3. Najboljši posameznik tekme je bil Radović s 15 točkami. 

Novo mesto, 14. november 2020. Sodnika: Dejan Perčič, Rok Zajec. Gledalci: 0 (Covid).

Krka: Hafner 5, Erpič 4, Borin (L), Travnik 3, Kožar, Pulko 5, Lindič, Jaklič, Renko 2, Koncilja 2, Drobnič 5. Trener: Tomislav Mišin.

Panvita: Ražnatović 7, Potočnik, Vori (L), Vinkovič, Drvarič 2, Vrabl (L), Radović 14, Rojnik 8, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač 1, Grabar. Trener: Aleš Hribar.

V prvem nizu se je obema ekipama poznal tritedenski odmor, odrazil pa se je v nekoliko višjem številu napak na servisu in sprejemu. Krkaši so z nekaj dobrimi napadalnimi akcijami pobegnili na 15:11. Po reakciji gostujočega trenerja so gosti zaigrali bolje in predvsem po zaslugi Radovića hitro izenačili. V odločilnih trenutkih so se bolje znašli gostitelji, saj so servis pametno usmerili na mladega Vinkoviča, ki je imel na sprejemu obilico težav. Panvita tako ni uspela sestaviti učinkovitega napada. Krkaši so dobro odigrali v bloku in obrambi, v napadu pa so bili učinkoviti tako preko penala kot tudi s strani. Drobnič je z blokom ujel Rojnika za prvo zaključno žogo, niz pa so odločili kar sami Pomurci z zgrešenim servisom.

V drugem nizu je gostujoči trener v igro namesto Vinkoviča poslal Ražnatovića, kar se je izkazalo za zelo dobro potezo, saj je le-ta dvignil nivo gostujočega sprejema in v igro vnesel dobro mero energije. Drvarič je svoje napadalce zalagal z natančnimi podajami, kar so s pridom izkoriščali. Domači so v drugi polovici niza storili še nekaj nepotrebnih napak in Panvita se je tako oddaljila na varno prednost petih, šestih točk, to pa so Pomurci varno pripeljali do konca niza.

Tudi v tretjem nizu so več energije na parketu kazali gosti. Na dober servis Laknerja so pobegnili na 8:14. Domači trener je najprej poskušal s polminutnim odmorom, nato je poskusil še z menjavo na položaju sprejemalca in v igro namesto Travnika poslal Renka. Servis gostov je bil še naprej učinkovit in posledično Krkaši niso uspeli razviti napadalne igre. Pomurci so povsem prevzeli vajeti in niz zlahka dobili na 16. točki.

V četrtem nizu so Krkaši popravili sprejem servisa in posledično lažje držali korak s tekmecem, toda gosti so se znova, predvsem po zaslugi razigranega Radovića, odlepili na 14:18. Po polminutnem odmoru so Krkaši zaigrali bolje. Pulko je uspešnemu napadalnemu udarcu nato pristavil še as in izid izenačil na 20:20. V ključnih momentih so več koncentracije pokazali gosti. Rojnik je z asom goste povedel na dve točki prednosti. Krkaši so zaostanek zmanjšali na 22:23, nato pa je Lakner gostom s penalom priigral prvo zaključno žogo, nekaj trenutkov zatem pa jo je z asom kar sam tudi izkoristil.

Izjavi po tekmi:

Urban Drvarič, podajalec Panvite Pomgrada: "V prvem setu smo bili v nekakšnem krču. Po tem obdobju brez tekem smo potrebovali kakšen set, da smo se pobrali. Nikola je dobro odigral, potem ko je vstopil s klopi in enostavno je igra stekla."

Luka Lindič, bloker Krke: "Zmanjkalo nam je malo sreče, predvsem pa veliko koncentracije v ključnih trenutkih. Žal smo dopustili ravno to, kar smo se pred tekmo dogovorili, da ne smemo storiti - dopustiti gostom, da se razigrajo."