1B. DOL moški

19 / november 2020
Šoštanj Topolšica - Špan Brezovica 3:0
Poročilo s tekme

Po tritedenskem premoru zaradi epidemije koronavirusa so odbojkarji Šoštanja Topolšice že v soboto, 14. novembra odigrali tekmo 10. kroga in na gostovanju s 3:0 premagali ekipi Sip Šempetra. Tokrat so Šoštanjčani gostili ekipo Špan Brezovice, in sicer sta ekipi odigrali zaostalo tekmo 1. kroga 1. B lige, ki je bila prestavljena zaradi karantene šoštanjske ekipe. Domačini so bili boljši s 3:0 (17, 20, 14). Tokrat je tako kot proti Šempetru priložnost v prvi postavi dobil najmlajši član ekipe, osemnajstletni Urban Fužir, ki je na mestu sprejemalca dobro nadomestil odsotnega Bora Jeseja Rotarja. 

Varovanci Zorana Kedačiča so zelo udarno začeli tekmo, in sicer so izjemno pritiskali s svojim začetnim udarcem, s katerim so zdesetkanim gostom iz Brezovice povzorčali ogromno težav na sprejemu. S servisi so domačini dosegli kar 6 točk v prvem nizu. Največjo razliko so domačini naredili po izidu 12:10, ko so nanizali kar pet zaporednih točk - dve je po napadu prispeval bloker Luka Lazar, za vodstvo 17:10 pa je točko s servisom dosegel Gregor Javornik. Domači so visoko vodstvo uspeli obdržati do konca, niz je  z blokom zaključil Javornik. 

Tudi drugi in tretji niz sta potekala podobno - domačini so zelo dobro servirali in zelo dobro igrali v bloku in obrambi. Gostje praktično niso imeli priložnosti za preobrat, prav tako gostujoči trener Ivan Milošević ni imel na voljo veliko število menjav, da bi skušal preobrniti potek tekme. Tekme je bilo konec po vsega uri in šestih minuta, zaključil jo je eden od najboljših posameznikov tekme - Urban Fužir. 

Šoštanj Topolšica - Špan Brezovica 3:0 (17, 20, 14)

Šoštanj Topolšica: Trobiš 13, Robida 14, Lazar 8, Volovlek, Pavić, Javornik 7, Sidiropoulos 1, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir 12. 

Špan Brezovica: Željeznov, Kafol, Rozman 8, Šen 11, Kržič 3, Štravs, Založnik 10, Šip 2, Šolinc, Kumer (L), Moljk (L).