1B. DOL moški

08 / februari 2021
Šoštanj Topolšica – Radenci
Poročilo s tekme

Pred zadnjimi tremi krogi 1B. lige je postalo jasno, da se bosta za mesto v Sportklub 1A. DOL merili ekipi Šoštanja Topolšice in Črnuč, ki sta razred pred drugimi ekipami v ligi, na vrhu pa ju trenutno loči le točka. 

Šoštanjčani so v letošnji sezoni Radence na domačih tleh premagali s 3:0, na gostovanju pa s 3:2. V tekmi 19. kroga je bil izid 3:1 (18, 14, -23, 22) v korist Šoštanjčanov. Na tokratnem obračunu so domačini začeli zelo odločno in hitro prišli do prednosti štirih točk. Radenci so se uspeli vrniti v igro, ekipi sta bili na 17. točki izenačeni. Nato pa je sledila serija domačinov na začetni udarec Luke Lazarja, dosegli so kar šest točk zaporedoma, od tega je Lazar dve dosegel s servisom. 

Drugi niz je bil odločen zelo hitro. Domačini so po servisih Dimitrija Sidiropolousa povegli s 6:0. Gostujoči trener je skušal serijo prekiniti s prekinitvami in menjavami, a je prednost po napaki Tomaža Horvata na servisu znašala že 11 točk (13:2). Niz se je končal po uspešnem napadu Luke Lazarja. 

Radenci so se po gladko izgubljenem drugem nizu in po zaostanku z 0:2 pobrali. Domačini so imeli veliko težav na sprejemu, prav tako so grešili na začetnih udarcih, Radenci pa so to uspeli izkoristiti in povesti s 4:9. Pomagale niso niti menjave. Po asu Tomaža Horvata so gostje povedli s 23:19 in uspeli osvojiti niz.
V četrtem nizu so domači zaigrali bolje ter po napaki pri podaji gostov povedli s 7:2. Prednost so uspeli ohraniti skozi celoten niz, čeprav so se Radenci po dveh napakah podajalca Sidiropoulosa uspeli približati le na točko zaostanka. Prvo zaključno žogo je domačim priigral Bor Jese Rotar, tekma pa se je končala po napaki gostov.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Primož Trobiš s 17 točkami, 16 jih je dodal Luka Lazar, 15 pa Denis Robida. Pri gostih je bil najučinkovitejši Tomaž Horvat z 18 točkami.