1B. DOL moški

13 / februari 2021
Črnuče - PRO Volley
Poročilo s tekme

Gostje z dna prvenstvene lestvice so v Ljubljano prišli oslabljeni in že prvi niz je nakazal potek tekme. Domači trener Žavbi je tokrat odpočil kapetana Slovnika in podajalca Mihelčiča, spremenjena postava Črnučanov pa je odločno začela in ustvarila razliko s 13:4. Potem so pri domačih priložnost za igro dobili še Mivšek, Vilar, Slobodnjak in Verdinek, pri gostih pa je Kunška zamenjal Vidovič. Črnučani so nadaljevali brezkompromisno in niz osvojili na 11.

Začetek drugega niza je ponudil nekaj veselja Mariborčanom, saj so edinkrat na tekmi povedli z 0:2, potem pa je spet prišla do izraza premoč Črnučanov. Najbolj markanten trenutek v nizu je bila reševalna akcija pri rezultatu 21:13, ko je Vilar daleč izven igrišča za silo uspel ohraniti žogo v zraku, potem pa jo je Mivšek z nogo v idealnem loku vrnil Mariborčanom, odšprintal nazaj k mreži in potem še dosegel točko. Domači so niz dobili na 17.

V tretjem nizu je bila postava domačih še malo premešana, vendar to gostom ni kaj dosti pomagalo. Približali so se na 8:7, potem pa je trener Žavbi v polminutnem odmoru svoje igralce nekoliko oštel, da so spet stopili na plin in povišali vodstvo na 20:10. Tekmo je s točko v napadu zaključil najnižji mož ob mreži, domači sprejemalec Verdinek, ki je sicer "po poklicu" libero, tokrat pa je dobil priložnost na sprejemalskem položaju.