1B. DOL moški

10 / oktober 2020
Radenci VS Fužinar Sij Metal Ravne
Poročilo s tekme

V Radencih sta se na parketu Športne dvorane Radenci srečala stara znanca Radenci in Fužinar Sij Metal Ravne. Ekipa iz Koroške je v tej sezoni dodatno okrepljena, kar se je kazalo v konstantnosti igre skozi celoten čas tekme kljub poškodovanemu sprejemalcu Vasji Plescu, ki tokrat ni vstopil v igro. Domačini so nastopili brez izkušenega sprejemalca Dejana Pelemiša.

Prvi set se je začel silovito in enakovredno. Po nekaj odličnih potezah obeh ekip v obrambi in odličnih napadih preko sredine je bil rezultat vseskozi izenačen. Pri rezultatu 9:10 so gostje z uspešnim blokom ustavili radenskega korektorja Tomaža Horvata in povedli za dve točki ter takoj za tem še po uspešnem napadu Morija za tri točke. Pri rezultatu 10:13 je trener Bogdan Marič prvič zahteval odmor za domačine. Takoj za tem je bil Horvat uspešen v solo bloku. Skozi ves čas je v coni 4 uspešno pri gostih zaključeval Ranc in po uspešnem bloku Morija in Finka, je domači trener pri rezultatu 13:18 bil prisiljen v 2. odmor. Dolge točke so napovedovale napeto končnico, v kateri so si gostje priigrali prvo žogo za niz pri rezultatu 21:24. Domačini so uspešno ubranili dve zaporedni in pri rezultatu 23:24 je gostujoči trener Bogdan Veličković poskusil umiriti svoje igralce s 30 sekundnim odmor, kar pa ni ustavilo borbenih domačinov, saj so z uspešnim blokom Saše Ratkaia in Timija Franca izenačili na 24. Zvrstilo se je nekaj napetih napadov, dokler ni na servis prišel podajalec Saša Ratkai in z uspešnim servisom in slabim sprejemov Fužinarja pripeljal domačine do zmage v prvem nizu (28:26).

Drugi niz je še naprej potekal na zelo podobnem izenačenem nivoju. Pri Radencih je uspešno zaključeval Nik Škrjanec, pri gosteh korektor Žiga Mori. Timi Franc je z asom povedel domačine v vodstvo pri rezultatu 15:14. Spet so z uspešno igro v polju in neustavljivim napadom odgovorili gostje in povedli z 18:20, ko je domači trener zahteval odmor. Ponovno z odličnim servisom Tomaža Horvata so domačini izenačili na 21. točki. Fužinar je z uspešnim blokom priigral prvo žogo za zaključek niza pri rezultatu 22:24. Domači kapetan Blaž Ajlec je z uspešnim sprejemom in napadom zmanjšal na 23, kar pa je bilo premalo, saj so gostje z naslednjim napadom uspešno preko blok outa prišli do izenačitve v nizih.

Tretji niz je ponovno potekal na visokem in napetem nivoju. Pri gosteh je v napadu na sredini izstopal Fink, Kasnik pa je uspešno razigraval celotno ekipo in z uspešnim varanjem pri mreži, so gostje povedli s 7:10. Pri tehničnem odmoru so gostje vodili že za pet točk (11:16), vendar so se za tem domačini na krilih gledalcev ponovno prebudili in z uspešnimi napadi Baniča in Ajleca zmanjšali razliko na 17:19. Režiser končnice je skoraj kopiral prejšnji niz, saj so gostje ponovno prišli do prve zaključne žoge pri rezultatu 22:24, nakar so domačini z uspešnim napadom Škrjanca še uspeli zmanjšati na 23, že v naslednjem napadu pa so gostje povedli z 1:2 v nizih.

Komaj v četrtem nizu je bilo čutiti nekoliko manj tempa in zagnanosti. Trenerja sta naredila nekaj manjših menjav, da bi vnesla nekaj svežine na parket. Pri domačinih je vlogo prostega igralca uspešno prevzel Aleš Šadl. Pri rezultatu 7:6 so domačini še zadnjič imeli iniciativo in vodstvo. Za tem pa so gostje z borbeno igro in manj napakami v napadu, slavili 17:25 in s končnimi 1:3 odnesli zmago na Koroško.

Tekma je potekala v skladu s pravili NIJZ pred cca 80 domačimi gledalci.