1B. DOL moški

22 / oktober 2020
Šoštanj Topolšica - KEKOOprema Žužemberk [21/10/2020 20:00]
Poročilo s tekme

Le nekaj ur po tem, ko je postalo jasno, da bo državno prvenstvo zaradi trenutnih razmer v državi prekinjeno za 14 dni, so odbojkarji Šoštanja Topolšice v svoji dvorani še gostili Žužemberk. Varovanci Zorana Kedačiča so zelo dobro začeli sezono in prvi dve odigrani tekmi dobili s 3:0, Dolenjci pa so se razen v prvem nizu dobro upirali. Končni rezultat tekme je bil 3:1 (14,-23, 22, 23).

V prvem nizu so domačini zelo hitro povedli po zaslugi odličnega servisa, takoj na začetku tekme je dve točki z začetnim udarcem dosegel Avstralec z grškim potnim listom Dimitri Sidiropoulos. Vsi domači odbojkarji so bili odločno razpoloženi v vseh elementih odbojkarske igre, medtem ko ekipi Žužemberka ni steklo niti na sprejemu, posledično pa niti v napadu. Šoštanjčani so prvi niz dobili po vsega 20 minutah. 

V nadaljevanju so gostje zaigrali veliko bolje, razigral se je sprejemalec Jaka Petković, v bloku pa je domače odbojkarje zaustavljal korektor Matic Novak. Kljub temu, da so gostje dobili kar dva rdeča kartona - med drugim je bil izključen njihov trener Tom Pečar - so v končnici niza naredili manj napak in izid izenačili na 1:1. 



V tretjem nizu smo spremljali zelo izenačen dvoboj, gostje so vodili s 16:14. Šoštanjčani pa so najprej povedli po točki Bora Jeseja Rotarja, nato pa se je s serijo treh zaporednih točk izkazal Denis Robida in domače popeljal v vodstvo z 2:1. V četrtem nizu smo spremljali vodstvo varovancev Zorana Kedačiča od začetka do konca niza, izkazala sta se predvsem oba srednja blokerja Luka Lazar in Gregor Javornik, tekmo je z napadom zaključil Primož Trobiš. Šoštanjčani so se tako veselili tretje zaporedne zmage v prvenstvu in so tako na drugem mestu lestvice kljub dvema odigranima tekmama manj.

Šoštanj Topolšica - KEKOOprema Žužemberk 3:1 (14,-23, 22, 23)
Šoštanj Topolšica: Trobiš 7, Robida 25, Lazar 16, Volovlek, Rotar 14, Pavić, Javornik 9, Sidiropoulos 5, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir.
KEKOOprema Žužemberk: Vidmar P. 14, Travnik M., Kocjančič, Smrke (L), Suhadolnik, Vidmar Ž. 4, Petković 11, Novak 19, Travnik Š. 4, Strajnar 3.