Sportklub 1A. DOL ženske

19 / januari 2021
Luka Koper - Nova KBM Branik
Poročilo s tekme

Odbojkarice Luke Koper so v še zadnji zaostali tekmi druge tretjine prvega dela 1A. DOL izgubile proti ekipi Nove KBM Branik z 0 : 3.

Po začetnih menjavah točk so pobudo v prvem nizu prevzele domačinke in povedle 5 : 2. Prednost so, predvsem na račun preudarnih zaključnih udarcev in varanja Nine Đukič, ohranile in večale vse do 11 : 6, ko je gostujoči trener Samo Miklavc posegel po odmoru. Po treh napakah odbojkaric Luke Koper je štajerski nalet skušal ustaviti Zoran Jerončič. Razigrane gostje so izenačile na 14. točki, s 17-imi so prvič povedle za dve, domačinke pa jim kljub borbenosti niso več uspele slediti. Pri 16 : 20 je koprski trener poskusil z drugim odmorom, Koprčanke pa so do konca niza dobile le še dve točki.

Drugi niz je bil izenačen do 6. točke, po napakah domačih so Mariborčanke ušle za dve, sledil je prvi odmor na koprski strani in uspešen zaključek Dajane Smolnik, ki je nekaj akcij kasneje z asom poravnala rezultat na 10 točki. Štajerke pa so spet pobegnile, ob servisu Anamarie Galić so prišle do 20. točke, domače so obstale na 13. 14. točko za Koper je dosegla Tina Kaker, 15. z blokom Dajana Smolnik, še en blok je prispevala Urša Uršič. Pri 17 : 22 je odmor zahteval gostujoči trener Samo Miklavc, Mariborčanke so prišle do prve zaključne žoge in po 18. točki Koprčank še do zmage v drugem nizu.

V tretjem nizu domače kljub svetlim trenutkom niso mogle slediti izkušenejšim gostjam, odlično je zaključevala Primorka v mariborskem dresu, Mirta Velikonja Grbac. Razlika je hitro rasla, pri 5 : 14 je domači trener poskusil z menjavami in kasneje s še drugim odmorom, vendar odpora na koprski strani ni bilo več, domača ekipa je obstala na 9. točki.