Sportklub 1A. DOL ženske

22 / januari 2021
Calcit Volley - Ankaran
Napoved tekme

V svoji zadnji tekmi druge tretjine rednega dela državnega prvenstva so imele varovanke Aljoše Jemca kar nekaj težav, da so strle odpor novogoriške ekipe, ki je v Kamnik prišla brez svoje prve organizatorke igre Ane Grbac, že po novem letu pa jih je zapustila Mojca Pene. Po slabem uvodnem nizu, ki so ga dobile Novogoričanke, je bilo nadaljevanje vendarle boljše, tako da trinajsta zmaga Calcit Volleyja ni bila ogrožena.

»Tekmo smo začele s kar nekaj lastnimi napakami in slabim pristopom, zato so Novogoričanke tudi povedle z 8:0, tako visokega zaostanka pa do konca niza nismo nadomestile. Na srečo smo se v nadaljevanju le zbrale, prišle v svoj ritem in osvojile vse tri točke, kar pa je tako ali tako najbolj pomembno,« je na kratko sredino zmago proti GEN-I Volleyjem opisala Eva Pogačar, kapetanka kamniške ekipe.

Zanimivo je, da so bile Kamničanke v podobnih oziroma še hujših težavah tudi pred prvim turnirjem lige prvakinj, ko so tudi izgubile svojo do zdaj edino tekmo v domačem prvenstvu. Kot da bi podzavestno bolj kot o domačem prvenstvu razmišljale o ligi prvakinj. »Seveda nekaj malega že razmišljamo tudi o ligi prvakinj, ampak to nikakor ne sme biti izgovor za naši slabši predstavi. Preprosto se bomo morale navaditi, da vsako tekmo odigramo stoodstotno in to ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže,« je odločna Pogačarjeva.

Toda kakorkoli že, aktualne državne prvakinje imajo po dveh tretjinah rednega dela državnega prvenstva kar 12 točk prednosti pred drugouvrščenimi Šempetrankami, ki imajo resda še tekmo manj z Novo KBM Branikom. To pa je vendarle prednosti, ki je v kamniškem taboru nihče ni pričakoval. »Dobro, da bomo na prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva smo pričakovale, vendar ne s takšno razliko. Toda to še prav nič ne pomeni, kajti najpomembnejše tekme v domačem prvenstvu šele prihajajo, zato bomo morale dobre igre prikazati tudi v nadaljevanju sezone. Vemo, da redni del državnega prvenstva ni tako zelo pomemben, kajti na koncu štejejo le tekme v končnici. V njej ti lahko še en slab dan uniči celotno sezono, zato bomo morale do konca igrati zbrano in potrpežljivo,« opozarja organizatorka igre Calcit Volleyja.

Zadnja preizkušnja za kamniške odbojkarice pred turnirjem lige prvakinj v Nantesu bo, tako kot pred Trevisom, Ankaran. Čeprav so ga pred 14 dnevi premagale v gosteh in je trenutno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, pa zmaga ne bo prišla sama od sebe. »Takšne tekme, ko nasprotnice nimajo česa izgubiti, je vedno težko igrati. Že v naši zadnji medsebojni tekmi so nas Ankarančanke v drugem nizu skorajda presenetile, zato si podobnih napak ne smemo več dovoliti. Predvsem pa ne bomo smele biti z glavami na poti v Francijo, čeprav bomo tja odšle le nekaj ur po tekmi. Pomembno bo, da bomo od prve točke naprej prevladovale na igrišču, potem bo vse lažje.«