Sportklub 1A. DOL ženske

22 / januari 2021
OD Krim - Nova KBM Branik
Poročilo s tekme

V Ljubljano so igralke Nove KBM Branik prispele z odlično popotnico iz Kopra, kjer so dan prej z dobro igro gladko odpravile igralke OK Luke Koper. Njihov namen je bil osvojiti tri točke in se približati vrhu ligaške lestvice.

Domače igralke so v tekmo vstopile povsem sproščeno in se v prvem nizu enakovredno kosale s favoriziranimi gostjami, ki so v Ljubljano dopotovale brez prvega libera Maje Pahor, ki je žal zaključila športno pot. Prvi niz je do rezultata 20:20 potekal v menjavanju vodstva, kjer nobena ekipa ni naredila več kot dve točki razlike. Pri rezultatu 21:20 za NKBM Branik pa je z odličnimi servisi na sceno stopila Mirta Velikonja Grbac. Domače igralke so zaradi slabšega sprejema popustile v napadu in do konca niza nanizale štiri lastne napake in niz izgubile na 20. točki.

Na začetku drugega niza sta obe ekipi dosegali točke na nasprotnikov servis do rezultata 4:3, ko je gostujoča igralka Đakovićeva zaradi prigovarjanja prejela rdeči karton. Domačinke so izkoristile nekaj zmede in z odličnimi servisi Ajde Ščuke ter z odlično igro v bloku in obrambi gostjam pobegnile na 12:5. Igralke NKBM so sicer dosegle menjavo, vendar so domačinke nadaljevale z odlično igro in popolnoma onemogočile gostujoče igralke ter niz z dvema serijama točk zaključile v svojo korist z rezultatom 25:11.

Igralke obeh ekip so v tretji niz vstopile odločene, da niz odločijo v svojo korist. Menjave v vodstvu so se vrstile do rezultata 11:10, ko je domača ekipa prvič pobegnila na štiri točke razlike - 14:10. Trener gostij Samo Miklavc je posegel po prvem time outu, s čimer je nekoliko ustavil nalet domačink, ki pa se niso preveč zmedle in so po odličnih servisih Ajde Ščuke pobegnile še na 19:13, ko je gostujoči trener porabil že drugi time out. Po tej prekinitvi so se gostujoče igralke približale na tri točke pri rezultatu 21:18, kar pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, saj so domačinke z dobrimi servisi Pie Blažič in blokom set zaključile z 25:18.

Četrti niz  so odločneje začele gostje in povedle s 6:2 ter višale vodstvo. Domačinke so se z boljšo igro uspele približati na 14:12, nato pa nerazumljivo povsem popustile in do konca niza niso osvojile več točke ter niz zasluženo izgubile na dvanajsti točki.

Ekipi sta še na drugi medsebojni tekmi v tej sezoni odločali o zmagovalcu v petem skrajšanem nizu. Domačinke so po napaki gostujoče igralke na servisu takoj naredile razliko treh točk, ki jo je gostujoči trener prekinil z odmorom, kar so njegove varovanke izkoristile in znižale na 3:1. Domačinke pa niso popuščale in so na krilih razpoložene Pie Blažič, ki je z odličnimi servisi omogočila soigralkam dobro igro, pobegnile na 7:1. Gostje so se sicer še uspele približati na 9:5, nato pa so domačinke z dobrimi servisi Ajde Ščuka in dobro igro v bloku in kontra napadu pobegnile na neulovljivih 13:5. Niz in tekmo je z asom zaključila Amina Kenda.

Pri domačinkah so točke dosegle vse igralke, ki so stopile na igrišče, najbolj pa so se izkazale  Pia Blažič s 17, Nika Bavdaž s 15, Maja Jovanović z 10 in Julija Mohorič z 9 točkami.