Sportklub 1A. DOL ženske

13 / november 2020
SIP Šempeter - GEN-I Volley 1:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), sodnika: Novak Gregor in Tomec Eva. 

Tekmo so bolje pričele Šempetranke, ki so po dobrih servisih Rituperjeve in bloku Božičeve ter točki v napadu Kotnikove povedle s 3:0. Na nasprotni strani so po dobrih servisih Grbačeve gostje takoj izenačile na 3:3. Nadaljevanje je bilo izenačeno, na obeh straneh smo videli nekaj uspešnih napadov (8:8). Gostje so prvič povedle za tri točki po napaki v napadu domače ekipe in zaključenem napadu Lebanove in Đukićeve (8:11) za prvi odmor domačega trenerja. Sip-e so po treh zaporednih točkah Lekševe - dve iz servisa in ena iz napada - ter po zaključenem napadu Kotnikove povedle z 12:11. Po zaključenem napadu Lakovškove in bloku Črnile je gostujoči trener vzel prvi odmor (16:13). Gostje so takoj izenačile po bloku Forštnaričeve in Lebanove (16:16). Domači trener je po zaključenem napadu Gorškove vzel drugi odmor (18:19). Gostje so po dveh blokih Đukićeve in Pene povedle z 20:22. Sledil je še uspešen napad Pene in as servis Lebanove za 20:24. Niz je po napaki Šempetrank  pripadel GEN-I Volleyju z 20:25.

Drugi niz so bolje pričele gostje, ki so po dveh blokih in napadih povedle z 2:5. Po prestopu druge linije domače ekipe so gostje vodile s 5:8. Gostje so po zaključenem napadu Lebanove povedle z 10:12. Sip-e so prvič izenačile po zaključenem napadu Lekševe za 13:13. Sledile so štiri točke za gostje, in sicer po napaki v napadu domače ekipe in zaključenih dveh napadih Pene za rezultat 13:17 in prvi odmor domačega trenerja. Domači trener je po zaključenem napadu Pene in as servisu Grbačeve vzel drugi odmor (16:21). Šempetranke se niso več približale in drugi niz je po napaki v napadu domače ekipe pripadel GEN-I Volleyju s 17:25.

Tudi tretji niz so bolje pričele gostje, ki so po napaki v napadu domače ekipe in dveh točkah Pene povedle z 2:5. Šempetranke so se po zaključenem napadu Markovičeve približale na 6:7. Po zaključenem napadu Rituperjeve so Sip-e prvič povedle (10:9) in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Ponovno je sledil padec koncentracije Šempetrank na sprejemu in napadu, tako da so gostje povedle z 10:12. Šempetranke se niso predale in po zaključenem napadu Markovičeve in bloku Žnidarjeve so prvič povedle za dve točki (16:14). Gostujoči trener je po napaki v napadu Sillahove pri rezultatu 20:17 vzel drugi odmor. Gostje so se po napadu Lebanove približale na 21:20. Sip-e so po zaključenem napadu Žnidarjeve in as servisu Markovičeve povedle s 23:20. Sledile so tri točke gostujoče ekipe po bloku Pene in dveh napakah v napadu Šempetrank (23:23) za prvi odmor domačega trenerja. Prvo zaključno žogo za domačo ekipo je priborila Kotnikova po zaključenem napadu. Sip-e so izkoristile že prvo zaključno žogo, saj so bile gostje po napadu Žnidarjeve v mreži za 25:23.


Četrti niz so prav tako bolje začele gostje, ki so po as servisu Pene in lastni napaki domače ekipe povedle z 1:4. Sip-e so izenačile po as servisu Markovičeve na 6:6 in povedle po bloku Črnile s 7:6. Potem so gostje ponovno povedle za tri točki po bloku Forštnaričeve in točki v napadu Pene (9:12) za prvi odmor domačega trenerja.  Po bloku Lebanove so gostje povedle z 10:15. Domači trener je po točki v napadu Lebanove vzel drugi odmor (11:17). Šempetranke so se po bloku Kotnikove in as servisu Markovičeve približale na 16:18 za prvi odmor gostujočega trenerja. Takoj po odmoru je za gostje napad realizirala Đukićeva in sledil je še dober servis Lebanove za 16:20. Šempetranke so prvič izenačile po zaključenem napadu Žnidarjeve, bloku Božičeve in napaki Pene v napadu za 20:20 in drugi odmor gostujočega trenerja. Pri rezultatu 20:21 smo videli najdaljšo točko na tekmi, kjer je bilo veliko odličnih obramb in izmenjav, na koncu pa je točko zaključila Žnidarjeva za izenačenje 21:21. Sledila sta zaključen napad Pene in as servis Grbačeve za 21:23. Prvo zaključno žogo za gostje je dosegla Gorškova po uspešnem napadu. Gostje so realizirale prvo zaključno žogo po napaki v napadu domače ekipe za 22:25 in zmago na tekmi.

Izjava po tekmi:

Beno Božič, trener SIP Šempetra: "Covid premor je pustil posledice na formi ekipe, saj smo do dobre igre prihajali v valovih, kar pa ni bilo dovolj, da bi iztržili boljši rezultat proti razigrani ekipi iz Nove Gorice. Vseeno bi pohvalil igralke, ki so se dvakrat med tekmo vrnile. Vprašanje je, kakšen bi bil rezultat, če sodniški dvojec ne bi res katastrofalno odsodil tekme. Moje mnenje je, da sta občutno vplivala na potek tekme."