Sportklub 1A. DOL ženske

17 / november 2020
Ankaran - Nova KBM Branik 0:3
Poročilo s tekme

Enomesečni prisilni počitek obeh ekip v domačem prvenstvu so bolje izkoristili v taboru mariborskih odbojkaric, ki so že takoj v prvem nizu prevzele pobudo in izkoriščale predvsem svojo premoč v višini. V uvodnem nizu so Ankarančanke držale korak do 7 točke, v nadaljevanju je največ preglavic domačim povzročala visoka Galićeva, sicer najučinkovitejša igralka tekme s 13 točkami in niz se je zaključil gladko 14:25 za Maribor.

V drugem nizu gostje niso popuščale, povedle so z 2:9 ter 9:19, nato je sledilo nekaj uspešnih akcij domače ekipe in znižanje rezultata na 15:19. Vmes je gostujoči trener Gačič izkoristil oba odmora ter uspel, da so njegove igralke ponovno prevzele pobudo in zaključile niz v svojo korist z 18:25.

V zadnjem nizu so Mariborčanke hitro povedle z 0:5 in v nadaljevanju rutinirano izpeljale tekmo v svojo korist do končnih 14:25.

Pri Novi KBM so poleg Galićeve bile najučinkovitejše še Gradišnikova z 10 točkami in Košenina ter Velikonja z 9. Pri Ankaranu pa sta tekmo z največ točkami končali Hristoskova (12 točk) in Trobčeva (7).