1B. DOL ženske

16 / januari 2021
ŽOK Ljutomer - Calcit Volley II
Poročilo s tekme

Sodnici: Tovornik Mojca in Bezjak Špela, zapisničarka: Belec Saška, delegat: Hrga Branko.

ŽOK Ljutomer: Banfi Monika, Makoter Kaja, Kutnjak Sara, Petek Barbara, Stavbar Urška, Pintarič Adela, Sakovič Sara, Stankovič Ana, Kolamnič Ana, Kolmanič Anja, Mikl Veronika (L), Oletič Alisa. Trener: Novak Bojan.

Calcit Volley II: Krašovec Zala, Topič Tina, Stupar Aleksandra, Lužovec Špela, Javornik Živa, Šiftar Mija, Povh Veronika, Zorman Anja, Žužek Lana, Žvegla Noemi, Andrejič Miha, Gorjak Tara (L), Gorjak Arena (L), Kraševec Nika. Trenerka: Vraber Katarina, pomočnica: Gadža Tjaša.

Začetek tekme je pripadal domačinkam, saj so povedle s 4 : 1. Z odličnimi servisi Povh Veronike so gostje izenačile. Pri 6 : 8 je domači trener vzel prvo minuto odmora, ki je prinesla preobrat, saj so domačinke izenačile na 8 : 8. V nadaljevanju so Ljutomerčanke zaigrale nekoliko bolje, vendar pa je bilo nekaj napak pri začetnih udarcih, zato so gostje držale priključek. Na drugi strani pa so tudi gostje naredile nekaj napak pri servisu. Pri rezultatu 17 : 14 je trenerka gostij vzela prvo minuto odmora. Tudi po odmoru so domačinke igrale dobro in povedle z 19 : 14. Pri 20 : 15 je sledila druga minuta odmora za gostje, ki domačink prav tako ni zmedla, saj so povedle z 23 : 16. Z odličnim napadom je set z rezultatom 25 : 18 zaključila Stankovič Ana.

Začetek drugega seta je pripadala gostjam, ki so z dobrimi servisi Žužek Lane in dobro igro v polju povedle s 3 : 1. Domačinke so z odličnim blokom Petek Barbare izenačile na 3 : 3. Nato so pobudo prevzele gostje in povedle s 7 : 4, ko je trener domačink vzel prvo minuto odmora. Po dveh zaporednih blokih Zorman Anje so gostje povedle z 10 : 5, ko je domači trener vzel drugo minuto odmora. Goste so nato povedle z 12 : 6. Sledile je izmenjava točk na obeh straneh. Pri rezultatu 12 : 16 je trener domačink namesto Stankovič Ane v igro poslal Makoter Kajo in nato še Banfi Moniko namesto Stavbar Urške. Gostje so še naprej igrale zavzeto in povedle z 20 : 14. Z dobrim napadom Pintarič Adele so Ljutomerčanke zmanjšale zaostanek na 18 : 22. Z odličnim servisom Sakovič Sare pa na 19 : 22. Sakovičeva je z dobrim servisom dosegla tudi 21. točko, ko je trenerka gostij vzela prvo minuto odmora. Žal je napad Kolmanič Ane končal v avtu in gostje so povedle s 23 : 21 in nato še s 24 : 21. Z dobrim napadom je set z rezultatom 25 : 22 za gostje zaključila Povh Veronika.

Začetek tretjega seta je pripadal domačinkam, saj so povedle s 3 : 0. Gostje se niso predale in so z dobrim napadom Lužovec Špele zmanjšale vodstvo domačink na 4 : 3, nato pa še izenačile na 4 : 4. Sledila je dobra igra gostij, ki so povedle s 7 : 5. Petek Barbara je z blokom dosegla šest točko domačink. Nato pa z napadom še izenačila na 7 : 7. Ljutomerčanke so na račun dobrih servisov Stankovič Ane in dobre igre v polju povedle z 9 : 7. Sakovič Sara in Petek Brabara sta z dobrim blokom povišali vodstvo domačink na 11 : 8, ko je gostujoča trenerka vzela prvo minuto odmora. Pri rezultatu 13 : 12 za domačinke je Novak prav tako vzel prvo minuto odmora, saj je želel ustaviti nalet gostij. Kljub temu je prišlo do izenačenja na 15 : 15 in nato še do vodstva gostij s 16 : 15. Izenačila je Petek Barbara s prvim tempom. Z druge linje je nato napadla Stankovič Ana za rezultat 17 : 16. Z dobrim blokom Petek Barbare so domačinke prišle do 18 točke. Sledila je minuta odmora za gostje. Gostje so po tem zaigrale bolj zavezo in izenačile na 18 : 18. Petek Barbara in Stavbar Urška sta z blokom povišale rezultat na 20 : 18. Zorman Anja je z odličnim servisom izenačila na 20 : 20. Trener domačink je vzel drugo minuto odmora. Zormanova je nato dosegla še as in gostje so povedle z 21 : 20. Ljutomerčanke se niso dale in so z napadom Sakovič Sare prišle do novega izenačenja. Kolmanič Ana je z napadom z druge linija znova izenačila na 22 : 22. Banfi Monika je z asom dosegla novo točko za domačinke. Gostje so pri 23 : 23 z napako domačinkam podarile 24. točko in nato še z napako na mreži 25. Set se je končal z rezultatom 25 : 23 za Ljutomerčanke.

Pri 4 : 1 v četrtem nizu je prišlo do poškodbe Stankovič Ane, zato je v igro vstopila Makoter Kaja. Sledilo je nekaj nervoze v igri, kar so gostje izkoristile in izenačile na 5 : 5. Nato so se domačinke pobrale in povedle z 9 : 6, ko je gostujoča trenerka vzela prvo minuto odmora. Domačinke so nato povedle z 10 : 8 ter nato še s prvim tempom Petek Barbare dosegle novo točko za 11 : 9. Gostje so z dobro igro v bloku znižale rezultat na 13 : 11. Pri rezultatu 13 : 12 je trener domačih vzel prvo minuto odmora. Z blokom Sakovič Sare in Pintarič Adele so domačinke povedle z 15 : 12. Gostje so se nato približale na 16 : 15, ko je z novim blokom Pintarič Adela povišala na 17 : 15. Pri 18 : 15 je trenerka gostij vzela drugo minuto odmora. Kolmanič Ana je z dobrim napadom povišala vodstvo Ljutomerčank na 21 : 18, Sakovič Sara pa na 22 : 18. 23 točko je dosegla Kolmanič Ana s servisom, 24 pa Petek Barbara in Monika Banfi z blokom. Gostje so nato znižale rezultat na 24 : 19 ter nato še na 24 : 20, ko je Novak vzel drugo minuto odmora. Gostje se niso predale ter so dosegle še 21. točko in nato še 22. Set in tekmo je zaključila Petek Barbara s prvim tempom. Rezultat seta je bil 25 : 22.

Izjava po tekmi:
Monika Banfi, igralka ŽOK Ljutomera:
 »Po sredini tekmi smo vedele, da bo danes težka tekma. Gostje so prišle zelo motivirane, saj so se nam hotele maščevati za poraz na domači tekmi. Tudi me smo bile motivirane in smo si zelo želele zmage. Bila je izjemna tekma, pohvalila bi vse soigralke, da so uspele zbrati in doseči pomembne tri točke. V torek nas čaka nova tekma in upam, da se bomo ponovno zbrale in borile za zmago.«