1B. DOL ženske

16 / januari 2021
OK Mozirje - ŽOK Murska Sobota
Poročilo s tekme

Mozirje: Škerl Rifelj (10), Pogorevc (4), Verbovšek (19), Pikl (9), Vodlan (12), Debelak (7), Podgornik, Prestor, Jagodic, Venek, Kontrec (L).

Murska Sobota: Saje (15), Weingerl (2), Marton (8), Krajcar (4), Puklavec (5), Babič, Kuhar, Klement, Flegar, Črnko (L).

Domači trener Matija Petrič je na parket poslal nekoliko spremenjeno postavo in očitno takoj našel danes razpoloženo šesterko.  

Prvi set sta obe ekipi začeli borbeno. Do desete točke sta se izmenjavali v vodstvu, največ za točko ali dve, nakar so domače prevzele pobudo. Pri rezultatu 11:14 je prišla na servis Piklova in s serijo dobrih servisov ter učinkovito igro v obrambi pripomogla k večanju razlike v korist domačih. Pri rezultatu 22:12 je domači trener posegel po menjavi na mestu sprejemalke, kar so gostje izkoristile in osvojile dodatnih pet točk.  

V drugem setu so domače začele odločno takoj na začetku. Povedle so z rezultatom 9:3, nato pa razliko še povečevale. Predvsem so si točke nabirale s serijami odličnih servisov in natančnimi udarci ob mreži. Pri rezultatu 22:11, ko se je po napaki domačih na servisu izkazala Martonova, se je razlika nekoliko zmanjšala. Domače so gostjam oddale 15 točk. 

Tretji niz je bil na začetku spet bolj izenačen, ekipi sta bili poravnani še na 8. točki, nato pa se je razlika pričela povečevati. Natančni servisi in sprejemi so omogočali tudi učinkovit napad. Pri rezultatu 21:14 za domače smo bili priča maratonski točki, obe ekipi sta se ne glede na rezultat borili do konca.

Najučinkovitejša igralka na današnji tekmi je bila Ana Marija Verbovšek, pohvaliti pa velja tudi vse ostale, ki so z odločnostjo in pravim pristopom od vsega začetka zagotavljale, da kaj drugega kot zmaga danes ne pride v poštev.