1B. DOL ženske

17 / oktober 2020
Calcit Volley II VS Mozirje [17/10/2020 16:30]
Prepričljiv začetek kamniških princesk

Calcit Volley – Mozirje  3:0 (20, 14, 11)
Kamnik – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).
Calcit Volley II: Lužovec 10, Javornik 13, Povh, Zorman 8, Žužek 6, Žvegla 2, Andrejič, Sitar 7, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 10. Trenerka: Katarina Vraber.
Mozirje: Irman, Pogorevc 3, Verbovšek 7, Zaluberšek, Pikl 4, Vodlan 7, Kamenik 2, Kompan (L), Venek, Podgornik 1. Trener: Matija Petrič.

Mlada druga kamniška ekipa, ki je v novo sezono vstopila brez Zale Špoljarič in Naja Boise, ki sta zdaj nosita dres prve ekipe Calcit Volleyja, je prepričljivo začela novo sezono v 1B. ligi. Mozirjanke so se jim spodobno upirale le v prvem nizu, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju varovank Katarine Vraber, ki je na klopi zamenjala Aljošo Jemca.
V prvem nizu so gostje do 13. točke še držale korak z domačo ekipo, ki je bila šele v zadnjem tednu v polni zasedbi, saj je bila pred tem Živa Javornik s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu do 17 let v Črni gori. Prav po dveh zaporednih točkah Javornikove so Kamničanke Mozirjankam pobegnile za pet točk (19:14), visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok. Pred vstopom v končnico je Teja Verbovšek še znižala visok zaostanek svoje ekipe na tri točke (19:22), toda razpoložena Špela Lužovec ni dovolila preobrata. Niz se je končal s točko Sare Sitar.
V drugem nizu so domače odbojkarice z asom Sitarjeve gostjam že v uvodu pobegnile za štiri točke (6:2). Po zaslugi Pogorevčeve so se Mozirjanke dvakrat še približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 9:11, to pa je bilo bolj ali manj tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Z asom Javornikove so Kamničanke povedle z 18:12, s tem pa še ni bilo konec njene serije začetnih udarcev, ki se je končala z blokom Anje Zorman za kamniško vodstvo z 21:12. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Naomi Žvegla.
Tudi v tretjem nizu je bilo vse v znamenju domače ekipe, ki je bila še naprej boljša v vseh elementih odbojkarske igre. Mozirjanke so imele vse preveč težav na sprejemu, kar so Kamničanke izkoristile, si že na začetku priigrale visoko vodstvo ter zasluženo zmagale. Na koncu so imele kamniške odbojkarice 63-odstotni sprejem, gostje le 17-odstotnega, v napadu so bile 47-odstotno uspešne v napadu, gostje le 23-odstotne, z blokom pa so dosegle osem točk, Mozirjanke le tri.