20 / april 2022
Merkur Maribor - Panvita Pomgrad 3:2
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Cafuta, Adžović S., Kovačević 4, Pavlović 8, Bračko 15, Donik 1, Adžović A., Planinšič 2, Kržič 9, Ikhbayri 22, Gergye 21, Košenina (L), Herman (L).
Panvita Pomgrad: Vinkovič 27, McConnell 24, Drvarič 3, Radović 6, Rojnik 4, Lakner 4, Bedrač 2, Fužir 7, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Novak (L).

V tekmo so bolje vstopili gostje, ki so hitro povedli z 0:4. Trener domačih, Sebastijan Škorc po odmoru ni posegel ter njegovi varovanci so hitro našli pot priključka in izenačili na deveti točki. Le nekaj trenutkov zatem so domači povedli z 11:10, kar pa je bil razlog za prvi odmor trenerja gostov, Dejana Fujsa. Pred vstopom v končnico niza, so imeli Sobočani dve točki prednosti (17:19), kar je pomenilo odmor na zahtevo Sebastijana Škorca. Spremljali smo napeto končnico niza, kjer so domači lovili goste iz Murske Sobote, vendar neuspešno. Panvita Pomgrad je niz namreč osvojila s 25:27.
Drugi niz se je začel iz obeh strani izenačeno, saj si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Nekaj dobrih napadov v vrstah domačih, ki so si s tem priigrali lepo prednost (10:5) je bil razlog za prvi odmor na gostujoči strani, takoj za tem po odličnem as servisu domačih pa so gostje vzeli še drugi odmor. V nadaljevanju niza gostje nikakor niso uspeli umiriti domačih, kar se je kazalo na semaforju (17:9). Končnica niza je postregla z dobro igro obeh strani še posebej na gostujoči strani, ki so uspeli približati na le dve točki zaostanka (20:18). Vendar pa se domači niso pustili zmesti in niz osvojili s 25:20.
Na najboljši možen način se je za domače pričel tretji niz, saj so povedli s 5:0, kar je bil razlog za prvi odmor na gostujoči klopi. V nadaljevanju so domači le še stopnjevali ritem igre in povečali svoje vodstvo na 9:3, kar je povzročilo nervozo v gostujoči vrsti in sledil je drug odmor. Domači, ki so prikazali odlično igro, kar je kazal tudi semafor (16:11) so po nekaj napakah v napadu oklestili svojo prednost in tudi domači strateg je postregel po odmoru. Vendar pa dvoma o zmagovalcu tega niza ni bilo, saj so domači zanesljivo obdržali prednost ter slavili s 25:17. 
Uvod v četrti niz je pripadel Panviti Pomgrad, ki je povedla s 4:6. Tudi v nadaljevanju niza so bili vseskozi v prednosti gostujoči igralci. Kljub temu, da so bili še v rezultatski prednosti (15:17) je strateg Dejan Fujs posegel po odmoru. Delni izid od zadnjega odmora je bil na strani gostov s 4:2 in ob zaostanku Mariborčanov s 17:21 je Sebastijan Škorc še drugič posegel po odmoru. Gostje so v končnici prednost uspeli ohraniti in niz so osvojili z 22:25.
Odločilni peti niz so bolje odprli gostje, vendar so Mariborčani hitro rezultat obrnili sebi v korist in povedli s 6:5, ko je Dejan Fujs zahteval prvi odmor. Ko so domači povedli z 11:8 je gostujoča klop še z drugim odmorom poizkušala umiriti nalet domačih. V nameri niso uspeli, domači so priigrano prednost uspeli zadržati ter niz osvojili s 15:12.

Izjava po tekmi:

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribor: »Tekma je bila izenačena do konca, dva niza smo dobili dokaj gladko, vendar pa žal prvega izgubili na razliko. Vendar pa smo zmagali to šteje in zato čestitke ekipi. Zdaj se je treba spočiti in sanirati nekaj poškodb, kajti v petek je že naslednja tekma.«