1B. DOL ženske / 4

13 / mars 2023
ŽOK Ljutomer - Calcit Volley II 3:0
Poročilo s tekme

V srečanju ekip v 4. delu tekmovanja v 1.B ligi, kjer šest ekip nastopa za obstanek v ligi sta se v Ljutomeru srečala ŽOK Ljutomer ter Calcit Volley II iz Kamnika, ki se je pred tem potegoval za 2. mesto v rednem delu tekmovanja, ki bi mu prineslo kvalifikacije za A ligo. To je pomenilo, da so gostje bile pred tekmo favorizina ekipa. Ekipa, ki sicer na vsaki tekmi igra na vso moč.  

Pričetek prvega niza je nakazoval, da se bosta ekipi zavzeto borili za vsako doseženo točko. Temu primeren je bil izenačen rezultat pri 5:5. Igra obeh ekip je bila zelo zavzeta, nekoliko srečnejše pri doseganju točk pa so bile gostje, še posebej, ker so domačinke naredile preveč lastnih napak. So pa tudi Kamničanke v želji za rezultatom sledile domačinkam in rezultat je bil hitro izenačen na 9:9. Ana Kolmanič je nato Ljutomerčanke povedla v vodstvo z 11:9. Na drugi strani je dobro poentirala Gimpelj Kaja in rezultat je bil spet izenačen. V tem delu smo gledali dobro odbojko izenačenih in zelo borbenih ekip. V nadaljevanju so Ljutomerčanke povedle za 5 točk naskoka in nakazovale, da se bodo borile za zmago v prvem nizu. Po odmoru gostujoče trenerke so Kamničanke spet zaigrale na vso moč, imele nekaj športne sreče ter rezultat znižale na 19:16. Se pa je nalet gostij hitro ustavil, saj so domačinke še naprej dobro igrale v polju ter v napadalnih akcijah. Po asu Karmine Sužnik so nato zasluženo povedle s 23:16, kar pa je bilo dovolj, da so se na koncu veselile zmage z rezultatom 25:17. 

Tudi vstop v 2. niz je bil podoben prvemu. Borbena igra na obeh straneh ter izenačan rezultat pri 3:3. Maček Anja je nato po odličnem napadu gostje povedla v vodstvo za točko naskoka, Ljutomerčanke pa so takoj nato izid izenačile. In spet vrhunska igra na obeh straneh, kjer nobena ekipa ni popuščala v želji za zmago. So pa bile pri rezultatu boljše gostje, ki so povedle z 6:9, zaradi česar je domača ekipa vzela odmor. Po odmoru so Kamničanke naredile dve neizsiljeni napaki a so kljub temu, najbolj po zaslugi Gimpelj Kaje, držale nekaj točk naskoka. Domačinke kljub temu niso popuščale, bile še naprej zelo borbene kar jim je, po dveh zaporednih napakah Kamničank, prineslo vodstvo z 19:16. In nato spet nezbranost v domači vrsti, tri neizsiljene napake in izenačen rezultat pri 20:20. V napeti končnici izjemna borbenost obeh ekip, kjer sta na koncu zmago Ljutomerčankam z rezultatom 26:24, prinesli sestri Ana in Anja Kolmanič.    

V pričetku tretjega niza so domačinke po dobri igri v polju ter napadih Ane Kolmanič, povedle s 3:1, na drugi strani pa je bila odliča Kaja Gimpelj, ki je dajala ton igre gostujoči ekipi. Domačinke so po odlični igri vse deklet povedle s 7:3 in nato z 8:4. Kamničanke so odgovorile z zavzeto igro ter nakazovale, da se nikakor ne bodo predale, še posebej, ko so Ljutomerčanke naredile eno ali dve lastni napaki, Maček Anja in Gimpelj Kaja pa sta nato izid  znižali na 13:11. Domačinke so nato spet zaigrale nezbrano , naredile več lastnih napak in rezultat je bil izenačen pri 13:13. Po tehničnbem odmoru Ljutomerčank, je bila igra spet izenačena, Gimpelj Kaja pa je še naprej bila udarna moč gostujoče ekipe. Ljutomerčanke so se v nadaljevanju zbrale ter po asu Oletič Diane, povedle za tri točke naskoka. A ne za dolgo, spet nekaj nezbranosti pri domačinkah in izenačen rezultat pri 19:19. V napeti končnici niza, izjemna borbenost obeh ekip, točke na obeh straneh in srečni zaključek za domačinke, 25:23.        

V današnji tekmi smo gledali vrhunsko odbojko izenačenih ekip. Izjemna borbenost na obeh straneh, kjer so bile srečnejše domačinke. Zasluženo so premagale res odlično ekipo iz Kamnika, ki je kljub temu, da si je že priborila obstanek v ligi, zaigrala na vso moč in v popolni postavi. Čestitke tudi njim za prikazano igro in pristop. 

Izjava po tekmi

Diana Oletič, igralka ŽOK Ljutomer: "Danes smo odigrale res dobro tekmo in tako kot smo se nanjo pripravile in dogovorile. Naredile smo malo lastnih napak in ob dobri igri v vseh elmentih odbojke, so zasluženo zmagale. Res pohvala vsej ekipi, ki je tokrat pustila srce na igrišču ter domači publiki, ki nas je spet odlično bodrila."