Sportklub 1A. DOL ženske

20 / mars 2021
Calcit Volley - GEN-I Volley
Poročilo s tekme

Calcit Volley – GEN-I Volley  3:0 (20, 20, 12)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnici: Miklošič (Maribor), Tomec (Novo mesto).

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 7, Pogačar 1, P. Marušič 1, Š. Marušič 4, Brulec Kostić 13, Boisa 1, Zatković 6, Janežič (L), Charuk 6, Jerala, Radišković 12, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I Volley: Grbac 2, Karnel (L), Leban 6, Kovačič, Goršek 3, Forštnarič 8, Đukić 3, Sillah 10, Blažič (L), Gubaš, Žigon 2, Kranjc. Trenerka: Majda Čičič.

V sredo, na prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva, so kamniške odbojkarice v Novi Gorici prevladovale skozi večji del tekme, popustile so le v končnici tretjega niza, kar so Novogoričanke izkoristile. Prav ta izgubljeni niz je bil dovolj veliko opozorilo za varovanke Gregorja Rozmana, da so se na povratno tekmo dobro pripravile.

Kamničanke so v uvodnem nizu po izenačenem začetku z asom Katje Mihevc prišle do petih točk prednosti (10:5), po gostujočem polminutnem odmoru pa je dve zaporedni točki, drugo z blokom, dosegla še Olivera Brulec Kostić. Vendar so se vztrajne Novogoričanke z asom Maje Forštnarič, Kamničanke v dresu GEN-I Volleyja, domačinkam približale le na dve točki zaostanka (13:15). Pred vstopom v končnico se je obetala zanimiva in izenačena končnica, kajti po bloku Forštnaričeve je bilo le še 19:18 za Calcit Volley. Toda v končnici je do izraza vendarle pršila večja kakovost domače ekipe, ki je s točko Mihevčeve prišla do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, že prvo je s svojo prvo točko na tekmi izkoristila Eva Zatković.

Začetek drugega niza je pripadel gostujoči ekipi, ki je po napaki domače vrste prišla do treh točk prednosti (1:4), z dvema zaporednima blokoma, Selene Leban in Fattoumate Sillah, pa je še vodila z 9:7. Vendar je na servis Andjelke Radišković sledil preobrat, tako da so Kamničanke povedle z 12:9, a tudi njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po njihovi lastni napaki sta bili ekipi na 14. točki izenačeni. Čeprav je domača ekipa z napadom Radiškovićeve Novogoričankam pobegnila za štiri točke (19:15), je Ana Žigon z dvema asoma izid že na 19. točki izenačila. Kar pa je bilo zadnje izenačenje na tekmi. Po njem se je dvakrat v napadu izkazala Radiškovićeva, z asom je svoje dodala Mihevčeva in ko je bila uspešna še Lucille Charuk, je bil drugi niz praktično odločen. Charukova je tudi potrdila zmago v drugem nizu.

Z blokom Špele Marušič so domače odbojkarice na začetku tretjega niza povedle s 3:1, po uspešnem napadu Mihevčeve pa s 5:2. Novogoričanke so se preko Sillahove domačinkam še približale na točko zaostanka (4:5), toda po dveh zaporednih uspešnih napadih Radiškovićeve je bil njihov zaostanek že sedem točk (13:6). S tremi zaporednimi točkami se je novogoriška ekipa domači še približala na štiri točke zaostanka, toda z delnim izidom 5:0 so bile Kamničanke pri izidu 18:9 na pragu uvrstitve v finale. Tudi zato, ker so se gostje sprijaznile s porazom. Za prvo zaključno žogo je poskrbela Naja Boisa, že prvo, za dvanajsti finale končnice pa je izkoristila Brulec Kostićeva.

Izjava po tekmi: 

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V prvih dveh nizih smo večinoma držali varno razdaljo pred Novogoričankami, nato pa smo z lastnimi napakami dovolili, da so se nam približale. Toda ko je bilo treba, smo spet vzeli nadzor igre v svoje roke in vsaj kar se rezultata tiče, tekmo mirno pripeljali do konca. Zdaj imamo teden dni časa, da se pripravimo na Novo KBM Branik. Tu presenečenj ne bo, ekipi se med seboj odlično poznata, vsaka tekma bo poglavje zase. Svojo igro moramo v tem času spraviti na najvišjo možno raven, to, da smo v rednem delu trikrat premagali Mariborčanke, pa prav nič ne pomeni.«