Sportklub 1A. DOL moški

23 / oktober 2021
PANVITA POMGRAD - CALCIT KAMNIK 1:3
Poročilo s tekme v Murski Soboti

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Marko Rožej in Nina Juraja.   

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 14, Drvarič 1, Radović 11, Rojnik 20, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Kos, Bregar 10, Purič 14, Kosmina 21, Gasparini, Klobučar 18, Siirila 4, Brulec 2, Beravs 1, Mujanović, Pavlović, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Matija Pleško.  

Aktualni pokalni prvaki so v Murski Soboti po skoraj dveh urah igre zanimive odbojke s 3:1 ugnali domačo ekipo, Panvito Pomgrad.

Calcit je tekmo pričel odločno in v uvodnem nizu že po 10. točki ustvaril odločilno razliko (10:14), ki je do konca niza ni izpustil iz rok. Panvita Pomgrad je gostom v uvodnem nizu prišla najbližje do dveh točk zaostanka pri izidu 18:20, nato pa so Kamničani spet pritisnili s servisom. Nezaustavljiva sta bila sprejemalec Martin Kosmina, in rezervist Žan Beravs. Slednji je z odličnim servisom zaključil uvodni niz.

Tudi v drugem nizu Sobočanom igra ni stekla. Še naprej je šepal sprejem servisa, zato je Kamnik hitro povedel s 7:4. Panvita Pomgrad je nato po odličnih začetnih udarcih blokerja Branislava Radovića goste ujela in izid izenačila na 7. točki ter kmalu povedla z 8:7, vendar je bila prednost kratkotrajna – pri Calcitu je v drugem nizu s servisom namreč odločilno razliko ustvaril organizator igre, Jan Brulec. Drugi niz pa je z neposredno točko po začetnem udarcu zaključil še drugi kamniški sprejemalec, Jan Klobučar.

Najbolj zanimiv in dramatičen pa je bil tretji niz, ki so ga na razliko dobili Sobočani. Tekmeca sta se s točko ali dvema izmenjavala v vodstvu do 18:20, ko so dominirali Kamničani, a jih je Panvita Pomgrad s servisom Radovića ujela ter izid izenačila na 20. točki. Izenačena igra se je nadaljevala in gostujoči trener, Matija Pleško, je pri rezultatu 22:22 Kosmino zamenjal s kapetanom Gasparinijem, ki je vstopil zgolj za en začetni udarec. Po time avtu gostov pri izidu 23:22 je Rojnik Sobočanom priigral prvo zaključno žogo, ki pa je nato McConnell po zapravljenem servisu ni znal unovčiti. Kamničanom je nato uspelo izenačiti na začetni udarec blokerja Siirile, a je stvari v svoje roke vzel kar Jakob Rojnik sam, ki je najprej zaključil napad za drugo domačo zaključno žogo ter nato s servisom zgolj še dokončal delo za zmago Panvite Pomgrada v tretjem nizu s 26:24.

Podobno kot tretji je bil razburljiv tudi četrti niz, ki pa so ga na koncu dobili Kamničani, kljub dvakratnem občutnejšem vodenju Sobočanov – zadnjič pri izidu 22:20, ko so si priigrali dve točki prednosti na Rojnikov začetni udarec, a je nato Bedrač serviral v avt. Izkušeni Calcit pa se nato ni pustil več presenetiti in je po dveh zapravljenih domačih napadih slavil zasluženo zmago v Murski Soboti s 3:1.
Izjave po tekmi v M.Soboti:

Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada: »Spet smo imeli težave z začetkom tekme in to smo proti Kamniku prenesli še v drugi niz, kjer nismo igrali na ravni, tako kot znamo. In zato se nam v četrtem nizu ni izšlo, da bi tekmo podaljšali v peti niz. V četrtem nizu smo namreč sami zapravili priložnost za zmago in zato je Kamnik to tekmo dobil. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Kranju in res škoda, da smo ostali brez točk proti Kamniku saj smo spet začeli igrati prepozno.«

Matija PLEŠKO, trener Calcita Kamnika: »Precej težka tekma za nas proti vedno neugodnemu domačemu nasprotniku. Vedeli smo, da se bo v Murski Soboti potrebno stepsti za te tri točke. Fantje so pokazali pravi obraz, tudi ko je bilo težko. Domačini so večji del tekme igrali dobro. Pri odbojki je pač tako, da dokler ne dobiš treh nizov tekma ni dobljena. Nasprotnik je bil trmast in zato smo šli v četrti niz, ki pa bi povsem lahko spolzel tudi v petega tako, da sem zadovoljen, da smo tekmo pravočasno zaključili.«