Sportklub 1A. DOL moški

23 / oktober 2021
SALONIT ANHOVO – MERKUR MARIBOR 1:3
Poročilo s tekme
ŠD KANAL, gledalcev 200, sodnika Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka)
Salonit Anhovo: Boharev 5, Stojanović, Jereb, Filiputti, Karnel 2, Lazar 3, Jeklin, Maretič 2, Radosavljević 14, Kovačič 2, Vrtovec 10, Ristić 9, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačović.

Merkur Maribor: Adžovič S., Kovačevič 2, Pavlovič 12, Bračko, Donik 8, Adžovič A., Planinšič 1, Kržič 9, Ikhbayri 23, Kovačič, Gergye 14, Košenina (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Državni prvaki so v Kanal pripotovali brez obolelega blokerja Cafute, medtem ko je pri domačih odbojkarjih manjkal bloker Kavčič. Obe ekipi sta na začetku prvega niza veliko grešili na servisu. Domači sprejemalec Radosavljević je z uspešnim napadom poskrbel za izenačenje na 5:5. Po asu Karnela in rezultatu 7:5 so se Kanalci prvič na tekmi odlepili za dve točki. Gostujoči trener Škorc je v tistem trenutku tudi prvič koristil polminutni odmor. Vrtovec je z asom povišal vodstvo Primorcev na 12:8 in skupaj z Radosavljević postal neustavljiv v napadalnih akcijah. Karnel je s ponovnim asom ponovno povišal vodstvo na 16:11. Sledilo je znižanje vodstva domačih na 17:14 in prvi polminutni odmor na zahtevo domačega trenerja Dačovića. Donik je z uspešnim napadom pripeljal ekipo pri rezultatu 19:17 le na dve točki zaostanka. Po uspešnem napadu Radosavljevića in vodstvu domačih odbojkarjev (22:19) je še drugič s polminutnim odmorom odreagiral gostujoči trener Škorc. Prvo zaključno žogo za Salonit Anhovo je v prvem nizu priboril Radosavljević. Sledila je napaka Gergeya na začetnem udarcu in vodstvo domačih z rezultatom 1:0 v nizih.

Poraz v prvem nizu je prebudil države prvake, ki so pritisnili na plin in takoj povedli z 1:5. Z blokom Kržiča nad Ristićem so Mariborčani povedli s petimi točkami razlike in le-to tudi uspešno držali z napadi Donika in Ikhbayrija. Domači trener Dačović je pri rezultatu 11:17 izkoristil še drugi polminutni odmor, ki je bil uspešen, saj se je Kanalcem uspelo z blokom Lazarja rahlo približati na 17:21. Državni prvaki so zbrano odigrali končnico niza in Kanalcem pustili le 18 točk.

Tudi v začetku tretjega niza so Mariborčani narekovali tempo igre. Pri rezultatu 6:12 je domači strateg v igro poslal Maretiča na mesto Ristića, vendar je bil gostujoči korektor Ikhbayri praktično nezaustavljiv v napadu. Kanalci so v nadaljevanju poiskusili z dvojno menjavo – v igro sta vstopila Jereb in Kovačič. Mariborčani so izboljšali sprejem začetnih udarcev in veliko napadov zaključevali preko sredine mreže. Izkušeni gostje do konca niza niso dovolili presenečenj in povedli 1:2 v nizih.

Kanalci so bolj podjetno začeli četrti niz in z blokom Vrtovca povedli s 4:1, ko je prvič odreagiral tudi gostujoči trener Škorc. Mariborčani so nadaljevali z veliko napakami na začetnih udarcih. Sprejemalec Radosavljević je bil najbolj zaslužen, da so Kanalci še naprej držali vodstvo dveh točk pri rezultatu 9:7. Po napaki Ristića v napadu je sledilo izenačenja na 9:9. Domači se niso predali in z asom Bohareva povedli za eno točko (15:14). Sledile so napake Vrtovca v napadu in pobeg gostov na 17:21. Končnico niza so gostje odigrali praktično brez napak in zasluženo slavili v Kanalu z rezultatom 1:3.

Rade Dačović, trener Salonit Anhovo: »Čestitke Mariboru za odigrano tekmo. V prvem nizu smo prikazali dobro igro in parirali favoriziranemu nasprotniku. V nadaljevanju nismo uspeli ohraniti koncentracije. Odločilo je boljše izvajanje začetnih udarcev s strani gostov.«