Sportklub 1A. DOL moški

27 / oktober 2021
Merkur Maribor - Calcit Volley 3:1
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Adžović S., Kovačević 2, Pavlovič 4, Bračko, Donik 9, Adžović A., Planinšič 4, Janž 8, Ikhbayri 22, Kovačič, Gergye 16, Košenina (L). Trener: Sebastijan Škorc

Calcit Kamnik:
Kos 2, Bregar 13, Purič 6, Kosmina 6, Pavlović 2, Klobučar 15, Sirila 6, Brulec 5, Bervas 1, Mujanović,  Hribar (L), Plot (L). Trener: Matija Pleško.

Tekmo so veliko bolje začeli gostje iz Kamnika, ki so povedli s 5:0. Kamničani so razliko v nadaljevanju še povečali, in sicer na šest točk (11:5) ter Sebastijanu Škorcu niso dali druge možnosti, kot da njihov nalet prekine z odmorom. Njegovi varovanci po prvi prekinitvi še vedno niso našli prave igre, zato je pri zaostanku s 7:14 domači strateg posegel še po drugem odmoru. Igralci Calcit Volleyja so priigrano prednost mirno ohranili do konca ter niz osvojili s 25:19.

Uvod v drugi niz je postregel z bolj izenačeno igro, ko si nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Po nekaj lastnih napakah na strani Calcita ter vodstvu domačih s 14:10 je prvič v tem nizu odmor zahteval Matija Pleško. Le nekaj točk po prvem je bil kamniški strateg primoran poseči po že drugi prekinitvi, tokrat ob zaostanku s 17:11. Tudi ta odmor ni sledil namenu, saj so Mariborčani zanesljivo zadržali prednost ter prišli do zmage s 25:19.

Podobno kot prvega so Merkurjevci slabo začeli tudi tretjega, saj so gostje povedli s 4:0 ter prisilili Škorca v prekinitev. Po nekaj lastnih napakah je zaostanek Merkur Maribora ob drugem odmoru znašal že šest točk (12:6). Mariborčani so nadaljevali v prestavi višje ter izenačili na 15. točki, kar je pomenilo odmor na zahtevo klopi Calcit Volleyja. Igralcem Merkur Maribora je do konca niza uspel delni izid kar 19:10 ter so niz po preobratu osvojili s 25:22.

Tudi na začetku četrtega niza smo bili priča izenačeni igri, ko nobena od ekip ni odskočila. Pobudo so imeli Mariborčani, ki so povedli s 12:7, a so se Kamničani približali na 12:10, Sebastijan Škorc pa je posegel po odmoru. Izenačen niz je napovedoval napeto končnico, v katero so domači vstopili s prednostjo 20:17 ter odmorom na zahtevo Matije Pleška. Varovanci Škorca so končnico odigrali zbrano in se veselili zmage v nizu s 25:20 ter na tekmi s 3:1.

Janž Kržič, igralec Merkur  Maribora: »Zelo pomembna zmaga, saj je štela tako za državno prvenstvo kot tudi za ligo MEVZA, v kateri smo z novimi šestimi točkami še vedno na vrhu. Tekmo smo začeli slabo, Calcit si je nabral lepo prednost, ki nam je do konca, kljub borbi, ni uspelo izničiti. Nato smo zaigrali veliko boljše ter tekmo obrnili v svojo korist. Čestital bi tako svojim soigralcem za dobro igro, kot tudi Calcitu za prikazano. «

Diko Purić, igralec Calcit Volley: »Začeli smo dobro, tudi v drugem nizu smo na trenutke igrali dobro. Vendar se nam dogajajo prevelika nihanja, saj smo v dveh nizih povedli, a nas je Merkur Maribor ujel in po pravilu niz osvojil ter tako dobil tekmo. To moramo popraviti in se na naslednjih tekmah nadejati boljše igre.«