Sportklub 1A. DOL moški

30 / oktober 2021
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 1:3
Poročilo s tekme
Sportklub 1A odbojkarska liga – 5. krog
Hiša na kolesih Triglav : Panvita Pomgrad  1:3 (19, -24, -18, -18)
Športna dvorana Planina, gledalcev 30, sodnika Milojevič (Ljubljana), Tomec (Novo mesto).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Nanut , Pušnik 1, Tučen 11, Bregant 8, Godnič 3, Snedec, Mali 9, Štembergar Zupan 15, Šikanič 1, Maček 6, Libnik (L), Kumer(L). Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 10, McConnell 27, Drvarič 3, Radović 7, Rojnik 12, Lakner, Bedrač  3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so z dobro obrambno igro povedli (4:8). Ko je v domači vrsti začel delovati blok, pa so Kranjčani dosegli pet zaporednih točk in prišli do vodstva (9:8). Po timeavtu gostov so le-ti dosegli serijo treh točk, potem ko je učinkovito serviral Rojnik. Z asom Štembergarja Zupana je Triglav izid izenačil na 12. točki. Prekmurci so še naprej izvajali pritisk s servisi, a uspešnost je nekoliko popustila, tako da so Kranjčani lažje prihajali do točk. Pri izidu 17:16 in zapravljenem napadu je trener gostov, Fujs, zahteval še drugi odmor. Po odmoru je zbranost gostov na sprejemu nekoliko popustila in Kranjčani so prišli do štirih točk prednosti (21:17). Fujs je z menjavami poskušal zmotiti ritem Godniča na servisu, a ta je dodal še en as za vodstvo 22:17. Set žogo za domače je z blokom priboril Tučen, niz pa je zaključil Miha Mali.
 
Drugi niz so ponovno bolje začeli Sobočani. Z blokom Maliju in po napaki Tučna so prišli do prednosti 1:3, a tokrat so se domači hitro prebudili in izenačili. Radović je z zvitim servisom goste ponovno popeljal do vodstva dveh točk. Na drugi strani mu ni ostal dolžni Miha Mali, ki je z neubranljivim servisom izid izenačil na sedmi točki. Sobočani so z dvema točkama Rojnika prišli od prednosti (8:10). Rop je zdaj vzel pol minute odmora, saj je domača šesterka popustila v zbranosti – predvsem na sprejemu servisa. Panvita je tudi po odmoru držala prednost 3 točk, uspešna sta bila McConnell in Vinkovič. Gostje so bili v teh trenutkih tudi uspešnejši v bloku. Prednost je zdaj znašala že 4 točke in Rop je ponovno zahteval odmor. Prekinitev sprva ni prinesla vpliva na izid. Ko je Tučen z blokom ustavil Radovića pa je bil čas za timeavt gostov. Z asom Štembergar Zupana je Triglav zaostajal le še za točko (20:21). Vse je kazalo na napet zaključek niza, ko je Triglav izid izenačil na 22. točki. Gostje so imeli po napaki Jana Mačka, ki je v napadu žogo poslal v avt, že zaključno žogo, vendar pa se je Jan odkupil z blokom in izenačil na 24:24. Fujs je vzel timeout, kar je gostom pomagalo do zmage v drugem nizu.

Tretji niz se je za razliko od prvih dveh začel zelo izenačeno. Rahlo pobudo so imeli domači, ki so s taktičnim serviranjem uspeli odmakniti goste od mreže. Rojnik in Vinkovič sta nizala točke in držala priključek s Kranjčani. Triglavani so igrali nekoliko premehko v napadu in skušali preigrati nasprotnika, ki pa je vse takšne poizkuse kaznoval s čvrstimi napadi in prišel do prednosti (7:9). Odmor je vzel domači trener pri 8:12 za goste. Po asu Pušnika so se Kranjčani približali na 2 točki zaostanka. Nekaj napak in as McConnella so popeljali goste do najvišje prednosti v tretjem nizu (11:16) in Rop je vzel še svoj drugi odmor. Odmor je bil samo še voda na mlin gostov, ki jim je šlo zdaj res vse po maslu. Prednost gostov je znašala že 11 točk. Triglavani so sicer naredili serijo 4 zaporednih točk, a po odmoru Fujsa so gostje tudi tretji niz zaključili v svojo korist.

Prekmurci so tudi v četrtem nizu nadaljevali čvrsto igro v napadu. Pri 4:7 je Sašo Rop posegel po prvem odmoru. Pri gostih sta bila še naprej izjemno razpoložena Rojnik in McConnell, ki ju kranjski blok ni uspel zaustavljati. Triglav je bil kljub solidnemu sprejemu servisa dokaj neučinkovit v napadu, saj so se vrstile napake ena za drugo. Kranjčanom niso pomagali niti nasveti trenerja, kanadski korektor v vrstah Panvite pa je bil še naprej neustavljiv. Gostje so z lahkoto osvojili tudi četrti niz.