Sportklub 1A. DOL moški

05 / december 2021
ACH Volley Ljubljana - Hiša na kolesih Triglav 3:0
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - Hiša na kolesih Triglav 3:0 (21, 16, 16)
Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Novak, Tomec (oba Slovenija).

Oranžni zmaji z zmago proti Kranjčanom nadaljujejo zmagovit pohod. V Hali Tivoli se je odvijala tekma 10. kroga Sportklub prve odbojkarske lige med ekipama ACH Volleya Ljubljana in Hiše na kolesih Triglav. Če je začetek srečanja potekal še dokaj izenačeno, smo v nadaljevanju spremljali premoč oranžnih zmajev, ki so si priigrali že 19. zmago v sezoni.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 11, Rutar 2, Mašulović 10, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 10, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik, Videčnik 2, Kök.  Trener: Mladen Kašić
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 1, Pušnik 3, Nanut 6, Tučen 6, Bregant 6, Godnič 2, Libnik (L), Snedec 1, Mali, Štembergar Zupan 8, Šikanič, Maček 1, Fajfar, Kumer (L). Trener: Sašo Rop.

Uvod prvega niza je potekal izenačeno vse do asa Gjorgieva (5:3), ki je razliko v rezultatu spravil na dve točki. Za ohranjanje prednosti so v nadaljevanju z uspešnimi napadi poskrbeli Mašulović (6:4), Okroglič (8:7) ter Šket (10:8). Kljub solidni igri ljubljanskih odbojkarjev je prednost tudi v nadaljevanju ostajala na točki ali dveh razlike. Preveliko število lastnih napak je bil razlog, da se Ljubljančanom ni uspelo bolj oddaljiti. To jim je uspelo v drugi polovici niza, ko so po uspešnih napadih Mašulovića in Gjorgieva ter asu Todorovića gostom iz Kranja pobegnili na pet točk razlike (18:13). To je izzvalo odziv na klopi gostov, saj je trener Rop posegel po odmoru, ki pa ekipe iz Kranja ni predramil. Z uspešnimi napadalnimi zaključki Šketa, Gjorgieva ter Okrogliča, ki je danes dobil priložnost od samega začetka, so oranžni zmaji zmagali uvodni niz s štirimi točkami prednosti (25:21).
Drugi niz so veliko bolj odločneje začeli ljubljanski odbojkarji, ki so po asu Videčnika povedli z rezultatom 4:1. Močan napad Šketa za vodstvo 6:2 je sprožil reakcijo na klopi Kranja z vzetim odmorom. Le-ta se je sprva zdel učinkovit, saj so odbojkarji Hiše na kolesih Triglav zaostanek uspeli znižati na dve točki (6:4), vendar so nato hitro odgovorili tudi oranžni zmaji ter ponovno povečali prednost po uspešnem zaključku Šketa (9:5). Trener Kašić je v igro poslal tudi mlada Pernuša in Rutarja, ki sta upravičila ponujeno priložnost. Pri rezultatu 15:11 je gostujoči trener Rop posegel še po drugem odmoru, ki pa za ekipo Hiše na kolesih Triglava ni imela večjega pomena, saj so Ljubljančani v nadaljevanju le še večali prednost. Rutar je priigral prvo zaključno žogo (24:15), drugo pa z uspešnim napadom izkoristil Gjorgiev za osvojitev drugega niza (25:16).
Dogajanje v tretjem je bilo zelo podobno dogajanju iz drugega niza. Oranžni zmaji so pri rezultatu 8:5 gostom pobegnili na tri točke razlike. V nadaljevanju niza niso večkratni državni prvaki ničesar več prepustili naključju in nadaljevali v svojem ritmu. Po asu Šketa je na semaforju dvorane Tivoli kazalo 17:13 in slutiti je bilo, da bo dvoboja prvo ter zadnje uvrščene ekipe hitro konec. Oranžni zmaji so še dodatno stopili na plin in z asom razpoloženega Okrogliča dosegli novo prvenstveno zmago (25:16).

Izjava po tekmi:
trener ACH Volleyja Ljubljana, Mladen Kašić: »Danes smo dosegli še eno prepričljivo zmago na dokaj enostaven način. Z mislimi pa smo že pri povratni tekmi pokala CEV Challenge, ki nas v sredo čaka v Ukrajini. Tja odhajamo z dobro popotnico današnje zmage.«