1B. DOL moški

18 / december 2021
SIP Šempeter – FužinarSijMetalRavne 3:2
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 160, sodnika: Jovanovič (Ljubljana), Perčič (Kamnik)

Začetek tekme se je odvijal v odlični navijaški atmosferi, saj so tako gostje kot domači lepo napolnili dvorano. Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli dva uspešna napada in eno po napako (3:3). Tudi nadaljevanje niza je bilo izenačeno, po varanem napadu Kasnika na eni strani in zaključenem napadu Detele na drugi je bilo na semaforju 6:6. Po zaključenem napadu Hircija preko tempa in asu Marovta so domači povedli za dve točki (12:10). Šempetrani so po zaključenem napadu Detele še vedno vodili za dve točki (15:13). Na drugi strani smo videli uspešen blok Pušnika in še as za izenačenje na 15:15. V končnico niza so Šempetrani vstopili s prednostjo dveh točk (20:18). Po zaključenem napadu Markoviča in Detele je prvi odmor vzel gostujoči trener. Sledili sta dve točki za goste in izenačenje 20:20 za prvi odmor domačega trenerja. Po odmoru je sledil as Mori (20:21) za drugi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Detele je rezultat ponovno izenačen na 22:22. Sledil je še blok Detele za 23:22 in za drugi odmor gostujočega trenerja. Prvo zaključno žogo je za domače priboril libero Majer z atraktivno točko s preigravanjem čez celo igrišče v prazen prostor za 24:22. Šempetrani so realizirali prvo zaključno žogo saj je gostujoči napadalec poslal žogo izven igrišča (25:22).
Drugi niz se je ponovno začel izenačeno (3:3). Na obeh straneh smo videli po en blok in uspešen napad. Gostje so prvič povedli za dve točki po uspešnem napadu Morija in napaki na podaji domačega podajalca (6:8). Po zaključenem napadu Morija je na semaforju kazalo 8:12. Domači trener je po asu Makaša (9:14) vzel prvi odmor. Nadaljevanje niza so bolje nadaljevali gostje za katere ni bilo izgubljene žoge v obrambi in tako so v napako prisilili domačo ekipo za 9:16. Sledila je serija štirih točk na domači strani, ko je dve točki prispeval Hirci in eno Markovič (13:16) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po zaključenem napadu Makaša je bil rezultat 15:19. Na drugi strani smo videli dve točki in sicer iz napada Detela in bloka Marovta za 18:20. Domači trener je po bloku Finka (18:22) vzel še drugi odmor. Sledil je še uspešen napad preko tempa Finka za 18:23. Prvo zaključno žogo za goste je priboril Plesec po uspešnem napadu (19:24). Gostje so realizirali že kar prvo zaključno in sicer po uspešnem napadu Plesca za končnih 19:25.
Tretji niz se je tako kot prva dva začel izenačeno in po dveh zaključenih napadih na obeh straneh je bil rezultat 4:4. Šempetrani so prvič povedle po bloku Detele (7:6). Po asu Makaša je bilo ponovno izenačeno na 9:9. Po odličnem asu Novaka in bloku Detele je na semaforju kazalo 15:13. Gostje se niso predali in po zaključenem napadu Morija in bloku Finka izenačili na 16:16. Po uspešnem plasiranem udarcu Detele in zaključenem napadu Marovta (20:18) je gostujoči trener vzel prvi odmor. Na drugi strani so gostje takoj izenačili in po napaki na servisu domače ekipe in zaključenem napadu Plesca prisilili domačega trenerja za prvi odmor. Takoj po odmoru smo videli še as Finka za 20:21 za drugi odmor domačega trenerja. Po bloku Markoviča je bil rezultat 21:22. Gostje si priborijo prvo zaključno žogo po napaki v napadu domače ekipe (21:24). Sledil je blok Pušnika za končnih 21:25.
Četrti niz je bil tako kot prvi trije na začetku izenačen 3:3. Po napaki gostujočega centralnega blokerja v bloku je rezultat kazal 6:4. Pri Šempetranih je bil razigran Detela, ki domače popeljal v vodstvo z 10:7 po dveh zaključenih napadih. Gostujoči trener je po asu Marovta (12:8) vzel prvi odmor. Sledil je še en as Marovta za 13:8. Po zaključenem napadu Mraka je na semaforju bilo že 15:11. Pri rezultatu 15:12 je gostujoči trener naredil taktično menjavo podajalcev in korektorjev, kar mu je prineslo uspeh, saj so se gostje po napadu Ranc Vida in bloku Pušnika približali na 16:14. Na drugi strani je dve točki zaporedoma dosegel Mrak in sicer z napadom in asom za 18:14. Šempetrani so v končnico niza vstopili s štirimi točkami prednosti po zaključenem napadu Markoviča (21:17). Po lepih obrambah na obeh straneh so malo več sreče imeli domači, ki so po plasiranem udarcu Markoviča povedli s 23:19. Prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih je priboril po uspešnem napadu Detela (24:19). Na drugi strani so gostje že prvo zaključno žogo poslali iz igrišča po varanem udarcu za končnih 25:19.
Peti skrajšan niz se je začel izenačeno. Po napaki gostujočega podajalca z varanim udarcem in domačega podajalca na servisu je bil rezultat poravnan na 6:6. Vodstvo z 8:7 in menjavo strani za Šempetrane je priboril Marovt z uspešnim napadom. Na drugi strani je za izenačenje poskrbel Makaš (8:8). Gostujoči trener je po bloku Hircija (10:9) vzel prvi odmor. Sledili so dve napaki na servisu na obeh straneh (12:12). Na drugi strani je Makaš poslal žogo iz druge linije v avt za vodstvo domačih s 13:12. Prvo zaključno žogo za Šempetrane je priboril Novak po varanem napadu (14:12). Prvo zaključno žogo je obranil Plesec z uspešnim napadom (14:13) za prvi odmor domačega trenerja. Tudi druge zaključne žoge niso Šempetrani realizirali, saj so gostje uspešno obranili domači napad in po uspešnem napadu Makaša izenačili na 14:14 za drugi odmor domačega trenerja. Sledil je še blok Pušnika za prvo zaključno žogo za goste (14:15). Na drugi strani je izenačenje priboril Markovič z uspešnim napadom (15:15). Tretjo zaključno žogo za je za Šempetrane priboril Detela z blokom (16:15). Na veselje je bila tretja tudi zadnja saj je gostujoči napadalec poslal napad izven igrišča za končnih 17:15.