1B. DOL moški

18 / december 2021
Korvolley Mislinja – Radenci 3:1
Poročilo s tekme

Gostje iz Radencev so silovito začeli uvodni niz in že na začetku povedli z rezultatom (0:5). Domači  odbojkarji so imeli veliko težav s sprejemom servisa. Po prvem polminutnem odmoru domačega trenerja Urbana Odra tudi v nadaljevanju niza igra nikakor ni stekla saj so gostje priigrano prednost ohranjali in jo povečevali vse do rezultata (9:18), ko je domači strateg Urban Oder zahteval še drugi polminutni odmor. Uvodni niz so po napaki v napadu Bineta Odra z rezultatom (16:25) zanesljivo dobili odbojkarji iz Radencev.
Tudi začetek drugega niza je pripadel gostom, ki so na servis organizatorja igre iz Radencev Nika Kovačiča prišli do prednosti treh točk (0:3). V nadaljevanju drugega niza je domačim igra le nekoliko stekla, ko so se znebili uvodnega pritiska, saj jim je z uspešnim napadom Marka Vetriha in Bineta Odra pri rezultatu (4:4) uspelo izid izenačiti. V nadaljevanju niza smo vse do 15. točke spremljali izenačen dvoboj, po asu Bineta Odra pred tem pa še uspešnem napadu Marka Vetriha pa so Mislinjčani prišli do prednosti dveh točk, ko je gostujoči trener Marič Bogdan zahteval prvi polminutni odmor. Domači odbojkarji so v nadaljevanju niza nadzirali potek igre in do zaključka držali prednost dveh točk, niz pa uspešno zaključili z blokom Andraža Kavnika (25:20).
Mislinjčani so silovito otvorili tretji niz in že na začetku po uspešnem napadu in dveh zaporednih blokih Davorina Martinca povedli s (3:0). Domači odbojkarji so s pomočjo podpore s tribun nadaljevali z odlično igro prednost le še povečevali. Začetni nalet domačinov so s prvim polminutnim odmorom pri izidu (6:1) poskusili ustaviti gostujoči odbojkarji, vendar jim preobrata v tretjem nizu ni uspelo pripraviti. Mislinjčani so v tretjem nizu z zelo dobro blok-obrambo nadzorovali zaključek tretjega niza. Niz je po uspešnem začetnem udarcu in z asom zaključil Mark Vetrih in Mislinjčane popeljal v vodstvo z 2:1 v nizih (25:13).
Začetek četrtega niza so ponovno, tako kot prva dva, bolje začeli gostje iz Radencev, vendar so domači ujeli priključek in po uspešnem začetnem udarcu in asu Davida Čuka ujeli priključek in povedli za točko pri rezultatu (3:2). Tudi nadaljevanje niza je bil skrajšani začetni udarec Davida Čuka nerešljiva uganka gostov saj je pri rezultatu (5:2) gostujoči trener Marič Bogdan bil primoran prekiniti nalet Mislinjskih odbojkarjev zato je zahteval prvi polminutni odmor. Mislinjski odbojkarji so stopnjevali ritem igre in v nadaljevanju držali vodstvo saj so pri rezultatu (15:9) povedli za šest točk, ko je gostujoči trener zahteval še drugi polminutni odmor četrtega niza. V zaključku četrtega niza Mislinjčani prednosti petih do šestih točk do konca niza niso izpustili iz rok, kar jim je zagotavljalo mirno končnico in nove tri točke. Tekmo je z uspešnim začetnim udarcem in asom v kot igrišča nasprotnika zaključil kapetan domače ekipe David Čuk, ki je skozi celotno tekmo dosegel 15 točk.

Bine Oder in Mark Vetrih pa sta jih dosegla vsak po 16 točk. Pri gostih je bil najuspešnejši igralec Krajcar Val z 12. točkami sledita pa mu Kunšek Rok z 10. in Ploj Denis s 7. točkami.