Sportklub 1A. DOL ženske

18 / december 2021
Rozman: Zdaj moramo biti v optimalni formi
Pred tekmo ATK Grosuplje - Calcit Volley
Tudi na povratni tekmi osmine finala pokala CEV je turški Eczacibasi Dynavit potrdil svojo kakovost in še drugič premagal aktualne slovenske državne prvakinje. Tekma v Carigradu je bila zelo podobna tisti v Kamniku, ko so odbojkarice Eczacibasija prevladovale predvsem v napadu. Spet pa je bila srbska korektorica Tijana Bošković, ob rojakinji Maji Ognjenović, tista, ki je naredila največjo razliko na tekmi.
Kamničanke so sicer odlično vstopile v uvodni niz, vodile še z 9:6, vseh upov na ugodnejši razplet pa je bilo konec po seriji odličnih začetnih udarcev Boškovićeve. Ena najboljših odbojkaric na svetu je bila za razpoložena tudi na začetku drugega niza, v katerem si je domača ekipa že na začetku priigrala visoko prednost, v tretjem, ko sta Boškovićeva in Ognjenovićeva odšli na klop, pa je bila igra bolj enakovredna, z malce več zbranosti pa bi morda kamniške odbojkarice lahko prišle tudi do tako želenega niza. Toda navkljub porazu in izpadu iz pokala CEV si nimajo česa očitati. Nasprotno, v obeh tekmah so pokazale dobro odbojko, ki pa za eno najboljših evropskih ekip ni bila dovolj.
»Za kaj več bi morali preseči sami sebe, ampak tako je, ko igraš proti eni najboljših ekip v Evropi. Razlogov za slabo voljo ni, videli smo, kje smo in kaj nam še manjka, da bi lahko igrali vsaj na približno takšni ravni. Mislim, da si nihče od nas nima česa očitati. Res je, da bi lahko igrali bolje, lahko pa bi igrali tudi slabše. Ampak kakorkoli gledamo, sta bili obe tekmi z Eczacibasijem pozitivna izkušnja za nas in samo pozitivna motivacija za nadaljevanje sezone,« se je na tekmi s Turkinjami na kratko ozrl Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.
Kamničanke bodo tudi v soboto dopoldne trenirale, čeprav jih popoldne čaka prvenstveni obračun z Grosupeljčankami, trening pa bodo imele tudi v nedeljo. Skratka, pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije je mobilizacija na najvišji možni ravni.
»Pred nami so štirje zelo pomembni dnevi. Najprej Grosuplje v soboto, pa potem v ponedeljek polfinale pokala proti Krimu in upamo, da tudi finalna tekma v torek, tako da počitka ne bo. Moramo ostati zbrani in iz sebe izvleči maksimum na vsaki tekmi. Ne smemo pozabiti, da je pred nami prvi vrh domače sezone, zato moramo biti v optimalni formi in pripravljeni igrati svojo najboljšo igro,« opozarja Rozman.
Sodeč po igrah, ki so jo njegove varovanke prikazale proti Eczacibasiju, je ta vrh zelo blizu. Drugo vprašanje pa je, koliko se bo igralkam poznala utrujenost po vrnitvi iz Turčije. Predvsem to velja za sobotno gostovanje v Grosupljem.
»To ne bi smel biti noben problem, prav tako ne motivacija in to so stvari, na katere se ne smemo izgovarjati. Preprosto se moramo zavedati, kaj nam prinaša prvi vrhunec domače sezone, kaj se od nas pričakuje in kaj moramo narediti. Zato ne verjamem, da bi prišlo do kakršnihkoli motečih elementov znotraj ekipe, preprosto moramo vse tri tekme, ki so pred nami, maksimalno oddelati. Zdaj pa, ali bo to naš vrh, kar se igre tiče, je težko oceniti. V vsakem primeru bom od igralk zahteval, da igrajo maksimalno zbrano in na najvišji možni ravni. Vse, kar bo manj, ne bo dobro,« je odločen trener kamniških odbojkaric.