Sportklub 1A. DOL ženske

18 / december 2021
SIP Šempeter – Nova KBM Branik 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 130, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Ljubljana)

Za gostujočo ekipo Novo KBM Branik je prvič zaigrala povratnica iz tujine in slovenska reprezentantka Monika Potokar. Začetek tekme so bolje začele Šempetranke, ki so po uspešnem napadu Gimpeljeve in Vidalijeve povedle s 6:3 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru smo videli še dva uspešna napada Vidalijeva in Črnile za 9:5. Gostje so po dobrih servisih Lorber Fijokove, ter dveh zaključenih napadih Potokarjeve in Gradišnik Kljanščkove izenačile na 9:9. Gostje so prvič povedle po zaključenem napadu Potokarjeve (11:12). Po zaključenem napadu Velikonje Grbac je na semaforju kazalo 13:15. Sip-e se niso predale in so po zaključenem napadu Lekšetove izenačile na 16:16. Sledile so tri točke gostujoče ekipe, ki so po dveh blokih Potokarjeve in Bračkove prvič povedle za tri točke (16:19) za prvi odmor domačega trenerja. Domači trener je po menjavi Bračko - Augustinovič (17:21) vzel še drugi odmor. Po odmoru so sledile še dve točki gostij in sicer as servis Augustinovičeve in blok Grbac Velikonje za 17:23. Prvo zaključno žogo za niz so si gostje priborile po napaki v bloku domače ekipe (18:24). Po dveh točkah Korenove je gostujoči trener vzel drugi odmor (20:24). Tretjo zaključno žogo je z uspešnim napadom realizirala Potokarjeva za 20:25.
Drugi niz so bolje začele gostje, ki so po zaključenem napadu Potokarjeve, ter Gradišnik Kljanščkove in po napaki domače ekipe v napadu, povedle z 2:5. Šempetranke so v nadaljevanju popustile na sprejemu in po dveh napakah so gostje povedle s 4:9 za prvi odmor domačega trenerja. Domači trener je po varanem udarcu Fijok Lorberjeve vzel drugi odmor (5:11). Po zaključenem napadu Vidalijeve je na semaforju kazalo 9:14. Gostje so po uspešnem napadu Fijok Lorberjeve in Gradišnik Kljanščkove povedle z 11:19. Zato je domači trener poskusil s taktično menjavo in v igro poslal drugo podajalko Lukmanovo namesto korektorice Gimpeljeve in namesto podajalke Božičeve je v igro vstopila Puckmeistrova. Šempetranke so takoj osvojile tri zaporedne točke (14:20) za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostujoči trener je po asu Puckmeistrove (16:21) vzel še drugi odmor. Po zaključenem napadu Velikonje Grbac je gostujoča ekipa imela prvo zaključno žogo za drugi niz (18:24). Gostje so tako kot v prvem nizu uspešno realizirale tretjo zaključno žogo po uspešnem slide napadu Velikonje Grbac za 20:25.
Tretji niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so po dveh točkah iz napada Vidalijeve in eni Črnile povedle s 5:3. Gostje so že v naslednji menjavi povedle po dveh asih Grbac Velikonje za 5:6. Po uspešnem napadu Lekšetove je na semaforju ponovno izenačen rezultat. Gostje so prvič povedle za tri točke po napaki domače ekipe v napadu in po uspešnem napadu Potokarjeve za 12:15 za prvi odmor domačega trenerja. Sledila sta še dva slaba sprejema (12:17) za drugi odmor domačega trenerja. Gostje niso dovolile več, da bi se Šempetranke približale in po uspešnem bloku Bračkove so gostje imele prvo zaključno žogo (15:24). Drugo zaključno žogo je realizirala Potokarjeva z uspešnim varanim udarcem za 16:25.

Šempetranke bodo imele novo priložnost za »revanš« že v ponedeljek, ko bodo v prvi tekmi polfinala Pokala Slovenije igrale v dvorani Tivoli. Tekma se bo začela ob 16. uri.