Sportklub 1A. DOL ženske

18 / januari 2022
Rozman si želi le, da tekma v Grosuplju bo
Pred tekmo ATK Grosupje - Calcit Volley
Aktualne slovenske državne in od sredine decembra naprej tudi pokalne prvakinje bi svojo letošnjo prvo tekmo morale igrati 5. januarja, vendar do nje, zaradi zdravstvenih težav
Ankarana ni prišlo. Tako so prvič letos na igrišče stopile tri dni pozneje na Dunaju, ko so s 3:2 premagale Niederösterreich Sokol Post, to pa je bila tudi njihova edina tekma, saj so morale naslednji dve, minulo sredo v Kašteli in v soboto proti Luki Kopru odpovedati zaradi covida-19 in karantene.
»So stvari, na katere ne moremo vplivati in to je ena od njih. Počasi se nabiramo in upam, da bomo kmalu prišli v normalen ritem treninga in tekem. Zagotovo se nam bo ta izpad poznal, ampak tako je. Vsi srečujemo s podobnimi težavami, ki jih bo treba premagati,« se s trenutnim položajem ne želi obremenjevati Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.
Medtem ko so Kamničanke že igrale eno tekmo v novem letu, bo sredina za Grosupeljčanke prva letos. V zadnji lanski so v gosteh pošteno namučile Novo KBM Branik, ki je do zmage prišel šele v petem nizu, v kakšni formi so trenutno, pa je verjetno tudi zanje velika uganka.
»Dejstvo je, da smo vsi v težavah. Vprašanje tudi je, ali bomo v sredo sploh lahko igrali v polni zasedbi, težko je reči, kakšno je stanje pri Grosupeljčankah. Upam le, da bo do tekme prišlo in da čim prej pridemo v tekmovalno-trenažni ritem. Ker je veliko tekem odpadlo, bo ena od težav, kako najti termine za preložene tekme in ravno zato si toliko bolj želim, da tekma v sredo ne bo odpadla. Do 2. marca, ko je po novem zadnji rok, ko se morajo odigrati tekme rednega dela državnega prvenstva, moramo ob sedmih tekmah državnega prvenstva odigrati še tri v srednjeevropski ligi, potem je tu še zaključni turnir v tem tekmovanju. To pomeni, da bomo 40 dneh odigrali 12 tekem in bojim se, da bomo kar naenkrat prišli v položaj, ko bomo igrali po tri, štiri tekme na teden, kar je pa zelo težko. Skratka, upam, da se bomo tega izognili in da se vrnemo v normalo,« je želja Rozmana.
Zanimivo je, da v Sportuklub prvi odbojkarski ligi za ženske letos ni bila odigrana še niti ena tekma, saj so bile vse tekme 15. kroga preložene, preloženi pa sta tudi že tekmi 16. kroga med SIP Šempetrom in Luko Koprom, ki bo na sporedu prihodnjo sredo ter Krimom in Novo KBM Branikom, ki bo 2. marca. Tako bo danes ob tekmi v Grosuplju le še ena tekma, in sicer se bosta v Novi Gorici pomerila GEN-I Volley in Ankaran.