1B. DOL ženske

18 / december 2021
Mozirje - Braslovče 2:3
Poročilo s tekme

Že druga maratonska tekma v treh dneh in druga delitev točk za odbojkarice Mozirja v tem tednu. Naporna tekma, ki so jo Mozirjanke igrale v četrtek zvečer, je pustila posledice, saj dekleta po štirih nizih za zadnjega niso zbrale dovolj moči. Odvila se je odlična tekma, v kateri sta obe ekipi pokazali svoj pravi karakter.

Med tem ko so si v prvem nizu domače privoščile počasno ogrevanje in iskale rešitve za napade Braslovčank, so se v drugem znašle in po izenačenju pri rezultatu 7:7 povedle in vodstvo z veliko prednostjo zadržale do konca. Prvega so tako izgubile na 15. točki, drugega dobile na 18. točki.
Tretji niz je bil »set setov«. Odlična, neizprosna igra obeh ekip za vsako žogo. Braslovčanke so skozi niz vodile za par točk, največja razlika je bila pri rezultatu 9:14 za Braslovče. Po nekaj odlično odigranih obrambnih akcijah domačih je bil rezultat izenačen na 15. točki. Braslovčanke so nato spet naredile razliko dveh, treh točk in vodile že z 21:24. Po delnem izidu 3:0 za Mozirje je bil rezultat izenačen na 24. točki. Sledila je borba prav za vsako točko, vsakemu vodstvu ene ali druge ekipe je sledilo izenačenje. Pri rezultatu 28:28 je domačim uspelo zaključiti dve zaporedni žogi in osvojiti niz (30:28).
V četrtem nizu sta bili ekipi spet izenačeni, na polovici je že kazalo, da bo to zadnji niz na tekmi, vendar se je obrnilo. S fantastično igro v polju je gostjam uspelo obrniti niz v svojo korist, kar je pomenilo dodatni, peti niz.
V zadnjem, skrajšanem nizu so povedle domače, vendar so v nadaljevanju naredile preveč napak in prepustile pobudo gostjam, ki priložnosti niso izpustile in vknjižile novi dve točki.

Po doseženem številu točk sta pri Braslovčah izstopali Bedjaničeva z 28. točkami in Šketa Rozmanova s 23. točkami, pri Mozirju pa Ana Ščuka s 24. točkami in Vodlanova z 20. točkami. Na današnji tekmi velja še posebej izpostaviti igro igralk, ki jim statistika sicer ne pripisuje točk, vendar odločilno vplivajo na dobro igro celotne ekipe.