Sportklub 1A. DOL moški

14 / januari 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Merkur Maribor 2:3
Poročilo s tekme

Ravne ne Koroškem - športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 350, sodnika: Dejan Jovanović, Rok Zajec.

Fužinar Sij Metal Ravne : Merkur Maribor 2:3 (-31, -17, 23, 22, -6)

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 13, Lednik 2, Knuplež (L), Ranc D. 1, Bregar 20, Erpič 4, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 14, Kasnik (C) 5, Jelić N. 9, Ranc V. 10. Trener: Bogdan Veličković
Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 1, Adžović 1, McConnell 30, Bračko 20, Kumer (L), Kržič 4, Donik 27, Leva, Fink 9, Najdič 1, Iršič, Peruničić, Kumer (L). Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alen Kranjc

Tekmo 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige so domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal Ravne pričakali z odlično popotnico, saj so zmagali na treh od zadnjih štirih prvenstvenih tekmah.

Dvoboj ekip, ki trenutno zasedata sredino lestvice, se je začel z izmenjavanjem točk na obeh straneh. Z nekaj odličnimi servisi Kržiča so gostje hitro prišli do manjše prednosti z 2:5. To je samo spodbudilo domače odbojkarje, ki so v nadaljevanju niza z odlično igro v napadu in dvema blokoma goste iz Maribora dohiteli na šesti točki ter v nadaljevanju ob odličnih servisih Mihe Cafute povedli z 9:7. Ekipi sta nadaljevali v izmenjavi točk vse do bloka domačih (Cafuta) in odličnega napada Plesca, ko so povedli s 16:13. Pri rezultatu 18:14 za domače je bil izkušeni strateg gostov Škorc primoran vzeti drugi odmor. V nadaljevanju niza sta ekipi pokazali odlično igro in upravičili derbi sredine lestvice. Izmenjavali sta se v vodstvu, obe imeli kar nekaj točk za osvojitev niza, na koncu pa so več sreče imeli odbojkarji iz Maribora, ki so prvi niz osvojili z 31:33.
Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Merkur Maribora in si priigrali dve točki prednosti, ki so jih držali vse do sredine niza, ko so po nekaj napakah domačih igralcev povečali svojo prednost in povedli z 9:13. Odbojkarjem domačega OK Fužinar Sij Metal iz Raven igra ni in ni stekla in gostje so to s pridom izkoristili in povedli z 11:17. Domači trener Veličković je v nadaljevanju niza opravil nekaj menjav, ki pa niso pripomogle k preobratu na igrišču. Tako so tudi drugi niz zasluženo dobili odbojkarji iz Maribora (17:25).
Tudi v tretjem nizu so bolje začeli gostje iz Maribora in z dobrimi servisi povedli z 2:4. Sledil je preobrat, ko so z nepopustljivo igro domačini goste ujeli in jim pri rezultatu 6:4 ušli za dve točki. A hitro je sledi naslednji preobrat in spet so bili v vodstvu gostje, tokrat s 7:9. Takšno prednost so Mariborčani ohranjali tudi v nadaljevanju niza in z zrelo igro domačim niso dovolili, da se jim približajo. Da se domačini ne mislijo predati, so pokazali v nadaljevanju niza, ko so rezultat izenačili na šestnajsti točki. Spet je sledila napeta končnica niza. Z močnimi servisi Bregarja so domači povedli z 20:18. To prednost so tokrat uspeli zadržati do konca niza, ki so ga pred bučnimi navijači osvojili s 25:23.
Začetek četrtega niza je spet nakazoval na izenačeno in napeto nadaljevanje tekme. Nobena od ekip si ni uspela priigrati občutne prednosti. Prvi so se rezultatsko od nasprotnika oddaljili domačini, ko so povedli z 9:6. Obe ekipi sta v nadaljevanju pokazali veliko mero nepopustljivosti in zbranosti, tako da je domačim uspelo zgolj ohranjati prednost treh točk. Takšno prednost so držali vse do končnice niza, ko so gostje ponovno zapretili z dvema asoma Bračka in izenačili na 18:18. A tudi domači trener je imel srečo pri menjavi na začetnem udarcu, ko je Nace Lednik po dveh odličnih servisih pomagal domači ekipi do ponovnega vodstva pri 21:18. Napeta končnica je spet prinesla pravcati triler in po bloku Bregarja Fužinarjem še drugi osvojeni niz (25:22). 
Odločilni peti niz so odlično začeli mariborski odbojkarji, ki so na krilih neubranljivih servisov Bračka (štirje asi) zelo hitro povedli z 1:8 in praktično odločili zmagovalca tekme. Do konca niza domačim ni uspel preobrat in OK Merkur Maribor se je lahko veselil zaslužene zmage s 6:15.

Izjavi po tekmi

Trener OK Fužinar Sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Svojim igralcem čestitam za osvojeno točko. Ekipa je pokazala pravi karakter, da se je vrnila po tako težkem prvem nizu, ki bi lahko potek tekme obrnil tudi v našo korist. Veselim se tekmovanja v tretjem delu prvenstva, ko bomo željni dokazovanja, da sodimo proti vrhu lige.«

Trener OK Merkur Maribor, Sebastijan Škorc: »Po nizu poškodb in bolezni, ki so nas pestile v zadnjem obdobju, sem zelo vesel današnje zmage. Ekipa je pokazala zelo dobro igro in zasluženo slavila v odličnem vzdušju na Ravnah. Čestitam tudi domačim odbojkarjem, ki jim čestitam za lepo tekmo in osvojeno točko.«