Sportklub 1A. DOL moški

20 / januari 2023
Po tednu dni spet s Kanalci
Pred tekmo Calcit Volley - Salonit Anhovo
Kamničani bi si že v Osijeku lahko zagotovili nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, vendar so si delo nekoliko otežili s porazom v prvi tekmi turnirja proti slovaškemu Komarnu. V njej so ostali brez izgubljenega niza, in to po igri, v kateri ni bilo prave energije. Toda le dan pozneje so se predstavili v popolnoma drugačni luči. Nekaj težav so imeli le v prvem nizu, v drugem in tretjem pa so nadigrali Murso.
»Na tekmi proti Osiječanom smo pokazali pravi odgovor na poraz in slabšo igro proti Slovakom. Energija je bila od prve točke naprej, končni izid je bil ugoden za nas in s te strani smo lahko zadovoljni. Zavedamo pa se, da si uvrstitve na zaključnem turnirju še nismo zagotovili, kajti pred nami je še zadnji turnir konec januarja in v začetku februarja, ki bo v Kamniku. Toda ne glede na to me veseli, kako so se fantje odzvali,« je po turnirju mestu ob Dravi dejal Pleško.
Calcit Volley je zdaj pri šestih zmagah iz osmih tekem, kolikor jih ima tudi SK Zadruga Aich/Dob, brez poraza pa vodi ACH Volley. Za njimi sta s po štirimi zmagami prav Mursa in Komarno, ki ima tekmo več, prav tako štiri zmage ima zagrebška Mladost. Vendar še ne gre odpisati Mariborčanov, ki imajo tri zmage ter Waldviertla, obe ekipi imata tri zmage in tri poraze, tako da bodo morali Kamničani na domačem turnirju priti do najmanj ene zmage. Zadnji dan januarja bodo igrali z Amstettnom, 2. februarja pa z Waldviertlom.
»O teh tekmah bomo razmišljali, ko bo čas za to, Zdaj moramo svoje misli osredotočiti na nadaljevanje državnega prvenstva, ki je v tem trenutku za nas najbolj pomembno. Že v soboto spet igramo s Salonitom. Mislim, da bo to v letošnji sezoni že tretjič, ko bomo v kratkem obdobju igrali z isto ekipo. Najprej je bilo to z Dobljani, s katerimi smo najprej igrali v pokalu CEV, nato pa še v srednjeevropski ligi ter Panvito Pomgrad, ko smo z njo igrali v pokalu in v prvenstvu. Proti Sobočanom smo videli, da so takšne serije tekem lahko neugodne, kajti v četrtfinalu pokala smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do polfinala. Kanalci nimajo česa izgubiti, v Kamnik bodo spet prišli neobremenjeni, zato bomo morali spet pokazati pravi obraz.«
Morda je bil v tem smislu torkov poraz s Komarnim celo dobrodošel, saj so Kamničani ob pravem trenutku spoznali, kako se tekma lahko konča, ne pristop ni pravi in če ni prave energije.
»Ko je ene tekme konec, si lahko nekaj ur lahko vesel, da si zmagal oziroma slabe volje, če si jo izgubil, toda potem je to že preteklost in se moraš osredotočiti na novo. Tekme si sledijo ena za drugo, tako da smo se že na poti iz Osijeka začeli ukvarjati s Kanalci,« trener Calcit Volleyja ničesar ne prepušča naključju.