1B. DOL moški

23 / januari 2023
Šoštanj Topolšica - ATHOS Kostanjevica 3:0
Poročilo s tekme

V tekmi 15. kroga so Šoštanjčani na domačem parketu gladko s 3:0 premagali ekipo ATHOS Kostanjevica in tako še naprej ostajajo na drugem mestu v državnem prvenstvu. V dresu domačih je blestel Mori (13 točk), največ točk pri gostih pa je zbral Štefanič Martin (13). Odlično je deloval domači blok, saj so Šoštanjčani zbrali kar 9 blokov.

Tekmo so bolje odprli domači odbojkarji. Z dobrim sprejemom in napadom so hitro pobegnili na prednost s 5:1. Podobno razliko so držali skozi celoten niz. Gostje so poskušali z močnimi, toda nenatančnimi servisi, Šoštanjčani na drugi strani pa so navkljub nekaj napakam ohranili višji nivo igre.  Končni rezultat 25:17 je z napadom postavil Mori.

Drugi niz so bolje začeli gostje in povedli z 0:2. Ekipi sta se vse do desete točke izmenjavali v vodstvu, nakar so domači z nekaj uspešnimi napadi in bloku Stojanova povedli s 17:12 in tako prisilili gostujočega trenerja da vzame odmor. Šoštanjčani se niso pustili zmesti, nadaljevali so v svojem ritmu in niz pripeljali uspešno do konca z rezultatom 25:20.

V tretjem nizu je na sprejemu Cenić nadaljeval namesto kapetana Robide, prav tako je Repnik zamenja centralnega blokerja Herodeža. Gostje so v tretjem nizu ponudili nekaj več odpora, tekma pa je bila izenačena vse do dvajsete točke. Šoštanjčani so v sami končnici ohranili mirno glavo. Z dvema uspešnima napadoma Morija in blokom Korena so niz zaključili z rezultatom 25:21.