1B. DOL moški

20 / november 2022
Šoštanj Topolšica - KEKOOprema Žužemberk 3:0
Poročilo s tekme

V uvodnem nizu vse do 12. točke sta ekipi igrali točko za točko. Nekoliko večje vodstvo štirih točk so si domačini priigrali šele v drugi polovici prvega niza. Po odličnem servisu Boshkova, Herodeža in Stojanova ter blokom Korena so domači povedli z rezultatom 19:11. S svojo šesto točko je niz uspešno zaključil Robida. Rezultat je bil 25:17.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi. Ekipi sta se vse do 20. točke izmenjavali v vodstvu. Šoštanjčani so si z dvaindvajseto točko, ki so jo dosegli z blokom, priigrali prvo vodstvo za tri točke, kar pa ni uspavalo borbenih Dolenjcev. S tremi zaporednimi napakami domačih v napadu, so se gostje približali samo na točko zaostanka (23:22), kar je prisililo domačega trenerja, da je vzel prvi odmor. Odmor so bolje izkoristili domači igralci in niz zaključili z rezultatom 25:23.

Tretji niz so bolje začeli gostje in povedli z 1:4. Na srečo so se domačini hitro zbrali in z asom Stojanova izid poravnali na 4:4. Za vodstvo domačih z 12:9 je z blokom poskrbel kapetan Robida. Razpoloženemu Robidi v napadu se je priključil še Mori in vodstvo domačinov se je povečalo na šest točk (20:14). Gostom ni pomagal niti odmor. Domači so niz dobili z rezultatom 25:20.

Pri domačinih je bil z 20. točkami najuspešnejši kapetan, Denis Robida.