1B. DOL moški

27 / november 2022
KEKO Oprema Žužemberk - ATHOS Kostanjevica 3:0
Poročilo s tekme

Dolenjski derbi je zaznamovala premierna predstavitev Kostanjevice na uradni ligaški tekmi v Žužemberku. Lani je ekipi Kostanjevice uspel veliki met in zasluženo so se uvrstili v 1. B državno odbojkarsko ligo. Tekmo je spremljalo kakšnih 50 gledalcev, predvsem v prvem nizu so bili domači ljubitelji odbojke zelo razočarani. Sicer je bil uvod prvega niza med Žužemberkom in Kostanjevico dokaj izenačen, nobena ekipa si do 9. točke ni priigrala občutne prednosti, nato pa so gostje iz Kostanjevice prednost samo poviševali in predvsem po zaslugi napak domačih povedli s 16:24, vendar to ni bilo dovolj! Žužemberčani so osvojili deset zaporednih točk in niz osvojili s 26:24. Igralci Kostanjevice so kljub solidnemu sprejemu napravili preveč napak in niz nesrečno izgubili, kar je po vsej verjetnosti imelo posledice tudi v naslednjih dveh nizih.
Tudi drugi niz je bil do 9. točke izenačen, nato pa so pobudo prevzeli domači igralci, ki so niz dobili na 15. V tretjem nizu sta bili ekipi poravnani do 15 točke, nakar so domači z blok obrambo nanizali 8 zaporednih točk in tekma je bila praktično odločena.

V naslednjem krogu ekipa KEKO Opreme gostuje pri novomeški Krki, kjer bo za uspeh potrebno igrati veliko bolje. Trenutno je Krka brez izgubljene tekme na prvem mestu in je nesporni favorit tudi v naslednjem Dolenjskem derbiju. Torej, vabljeni v dvorano Marof, v sredo 30.11.2022 ob 20:30. Vabljeni vsi dolenjski odbojkarski sladokusci, če ne drugega, na njem bodo bivši in sedanji odbojkarji Krke in KEKO Opreme iz Žužemberka, kar obeta vsaj malce med-sosedske bojevitosti!