Sportklub 1A. DOL ženske

01 / februari 2023
Nova KBM Branik - ATK Grosuplje 3:0
Poročilo s tekme

Športna dvorana: Lukna, Maribor, 100 gledalcev.

Nova KBM Branik: Mlakar, Milošič 10, Pogačar 2, Štampar , Klajžar, Lekše 7, Senekovič, Cikač, Farkaš Ramić 12, Potokar, Lorber Fijok 10 , Krajnc 10
ATK Grosuplje: Krašovec 9, Gorjup 1, Gojkovič, Šen 7, Kukman 6, Žužek 1, Pucelj 5, Filipič, Gornjec Hodnik 2, Čož, Križman, Strgar

V zaostali tekmi 15. krog DP za dekleta so Mariborčanke pred 100 navijači gostile ekipo ATK Grosuplje in slavile gladko s 3:0 ( 21, 16, 13). Trener Nove KBM Branika Bruno Najdič je po porazu proti Šempetru nekoliko premešal prvo postavo. Proti sedmouvrščeni ekipi iz Grosuplja je priložnost od prve točke naprej dobila Isa Ramić, zamenjala je prvo korektorico Izo Mlakar, na mestu srednje blokerke pa sta zaigrali Klara Milošič in Ana Mojca Krajnc. 

Sicer pa je uvodni del prvega niza minil zelo izenačeno, favorizirane bankirke pa so si prvo večjo prednost z blokom Milošičeve in prodornimi napadi Ramićeve izborile sredi niza, ko so povedle z 12:8. Vse do izida 20:16 je kazalo, da bo drugouvrščena ekipa prvenstva zlahka prišla do zmage v uvodnem nizu, a je Naja Kukman s točko v napadu in dvema odličnima servisoma prisilila domačega trenerja, da je vzel pol minute odmora (20:19). Po kratkem počitku so se domačinke znova zbrale, Ramićeva v napadu in Ana Mojca Kranjc na servisu pa sta zlahka nizali točko za točko in Mariborčanke so zasluženo slavile s 25:21. 

Igralke Nove Nove KBM Branika so po vodstvu z 1:0 v nizih, v začetku drugega niza zlahka povedle z 11:4, nakar pa je sledil nekajminutni mrk na sprejemu. Nika Pucelj je dosegla kar 4 neposredne točke s servisom, preostale tri pa dodale gostje in z delnim izidom 7:0 izenačile na 11:11. V nadaljevanju so gostiteljice popravile igro na sprejemu začetnega udarca in tudi v protinapadu in že kmalu je bilo jasno, da bodo brez večjih težav slavile tudi v drugem nizu. Pri izidu 19:13 je gostujoči trener Matija Slobodnik s pol minute odmora skušal prekiniti nalet Mariborčank, a so Lorena Lorber Fijok in druščina slavile s 25:16. 

Po vodstvu Mariborčank z 2:0 se je igra mlade gostujoče ekipe iz Grosuplja povsem razpadla. Po servisih Lorber Fijokove in Krajnčeve so bankirke povedle s 7:1, kljub temu da je ekipa ATK Grosuplje znižala izid na 7:4, pa so Mariborčanke kraljevale na igrišču. Gostje ob slabem sprejemu niso uspele prebiti domačega bloka in obrambe, razigrane igralke Nove KBM Branika pa so zlahka nizale točko za točko in tako so v zadnjem tretjem nizu gostjam prepustile le 13 točk (25:13). 

Mariborčanke so s 13. zmago v prvenstvu suvereno na 2. mestu na prvenstveni razpredelnici, ATK Grosuplje pa ostaja na 7. mestu. Nova KBM Branik bo v soboto gostila Ankaran, Grosuplje pa gostuje pri Krimu.