Sportklub 1A. DOL ženske

04 / februari 2023
Šempetranke v Kamnik prihajajo neobremenjene
Pred tekmo Calcit Volley - SIP Šempeter

Z zmago v Linzu, ki je bila težko prigarana, saj so Kamničanke odpor Avstrijk strle šele v petem nizu, so slovenske državne prvakinje v srednjeevropski ligi pred turnirjem v Zagrebu na drugem mestu. Tudi ta tekma je pokala, da v letošnji sezoni v srednjeevropski ligi, z izjemo Marine iz Kaštele, ni ekipe, ki bi jo lahko že vnaprej odpisali. Turnir v Zagrebu, ki bo od 14. do 16. februarja pa bo tudi odločal o finalistkah Mevze. Za zdaj ima mesto v njem zagotovljeno le Bekescsaba, ki je pri štirih zmagah, pri treh pa so Kamničanke, Zagrebčanke, Ukrajinke in Nova KBM Branik, ki je z rednim delom tekmovanja že končala. Slovenske državne prvakinje bodo za uvrstitev v polfinale potrebovale točko iz dveh tekem.
»Še vedno je dosegljivo tudi prvo mesto, ampak kakorkoli že, najbolj pomembno je, da je vse v naših rokah in dokler je tako, je vse v redu. Dejstvo je, da v sredo nismo prikazali svoje najboljše igre in da bomo morali do turnirja v Zagrebu svojo formo dvigniti na višjo raven. Trenutno smo še precej daleč od želene forme,« je o razpletu v Mevzi dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki ga v soboto čakajo Šempetranke. V prejšnjem krogu so varovanke Bena Božiča doma premagale Mariborčanke, s tem pa so kamniškim odbojkaricam, ki so v Grosuplju prvič letos oddale točko, omogočile, da so svojo prednost pred njimi še povečale.
»Prvi opomin smo dobili že v Grosupljem, kar samo pomeni, da v nobeno tekmo ne smemo iti samo na 'pol'. V vsako moramo vstopiti resno, brez podcenjevanja in jo odigrati najboljše, kot jo v tistem trenutku lahko. Tako da nas čaka težka tekma, Šempetranke bodo prišle neobremenjene, končnico državnega prvenstva so si že zagotovile in lahko pričakujemo, da bodo pritisnile na servisu. Zagotovo bomo morali veliko stvari delati bolje, kot na zadnjih dveh tekmah, če bomo želeli priti do želenega rezultata,« opozarja Rozman.
Dobra novica v Linzu je bila, da je spet nekaj več igrala Maša Pucelj, odlična mlada odbojkarica Calcit Volleyja, ki v tem letu praktično še ni igrala.
»Maša seveda še ni v tisti pravi formi, zdaj čakamo še na Katjo Banko in Lucille Charuk, vse to pa so malenkosti, ki vplivajo na našo igro, saj trenažni proces ni takšen, kot bi moral biti. Ampak počasi prihajamo nazaj in resnično upam, da smo naš bonus, kar se bolezni in poškodb tiče, že izkoristili. Skrajni čas je, da se zberemo v polni postavi in naredimo normalni ciklus treningov. To zdaj najbolj potrebujemo.«

Izjava po tekmi
Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zgodi se tudi tekma, ko ti gre vse na servisu in to je ena od zadev, ki jo skušamo osvojiti skozi treninge. Skratka, želimo priti do servisa, ki ima rep in glavo. Normalno se to ne da na vsaki tekmi, ampak danes je bila res ena od tistih, na kateri nam je to uspelo. Ob takšnem servisu je potem veliko lažje igrati blok in obramba. To je tisti recept, ki bi ga morali ponavljati na vsaki tekmi. Bi pa lahko rekli, da je bila to danes na neki način naša zgodovinska tekma v letošnji sezoni, saj smo prvič igrali v polni zasedbi, v četrtek pa so bile prvič na treningu vse igralke. Edina želja do konca sezone je, da tako tudi ostane.«