Sportklub 1A. DOL ženske

04 / februari 2023
Nova KBM Branik - Ankaran 3:0
Poročilo s tekme
Nova KBM Branik: Mlakar 23, Milošič 1, Pogačar 3, Štampar 7, Klajžar, Lekše 7, Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramič 2, Potokar, Lorber Fijok 12, Krajnc.
Ankaran: Kolbl, Klenc, Kovačič 1, Labinjan 2, Grudina 9, Foršnarič 1, Žnidar 6, Valenčič 7, Pangerc, Jurič 9, Kaker 4.

Trokrožni sistem odbojkarske lige za ženske je v Mariboru prinesel obračun med domačo Nova KBM Branikom in Ankaranom. Kljub temu, da so Mariborčanke na drugem mestu z veliko točkovno prednostjo pred današnjimi tekmicami na lestvici državnega prvenstva, so se zavedale pomembnosti te tekme na in izkušenosti igralskega kadra Ankarana na drugi strani. 

In tako se je dvoboj v Športni dvorani Lukna pred kakšnih 70 gledalci tudi pričel. Bankirke so odločno stopile na parket, na presenečenje vseh z Dašo Klajžar v vlogi proste igralke. In mladinka v vrsti domačink je izkoristila zaupanje trenerja Najdiča. Seveda so ji v oporo stale tudi ostale soigralke, skupaj pa so prvi niz gladko dobile z rezultatom 25:16. Predvsem neustavljive v napadalnih akcijah so bile še Iza Mlakar, Lorena Lorber Fijok in Tali Lekše.

Nadvlade pa domačinke niso uspele prenesti še v drugi niz. Ta je bil bistveno bolj izenačen. Gostje so se razigrale, pokazale več kot v prvem nizu, Emi Jurič pa je pri Ankaranu dosegla kar pet točk v napadu. A vseeno je točko več dosegla Mlakarjeva na drugi strani mreže, prav tako je bil tudi sprejem servisa bistveno boljši na strani mariborske ekipe. Tudi zato se je niz končal v prid bankirk, četudi z rezultatom 28:26 za bankirke.

Tudi tretji niz je znova pripadel domači vrsti, ki je dokazala, da je boljši nasprotnik tega dvoboja. Niz se je končal z 22. dobljenimi točkami Ankarana. Največ točk za domače je seveda dosegla Mlakarjeva, skupaj kar 23, od tega 19 iz napadalnih akcijah. Lorber Fijokova jih je zbrala 12, po sedem pa Štamparjeva in Lekše. Pri gostjah sta bili najučinkovitejši Grudina in Jurič s po devetimi točkami, dve manj je zbrala Valenčičeva.