1B. DOL ženske

14 / januari 2023
Mozirje - Visit Braslovče 3:2
Poročilo s tekme

Na prvi začetni udarec gostujoče ekipe so povedle domače in tretjino prvega niza vodile za 2 točki. Sledilo je hitro povečanje vodstva na 17:10, ko so Mozirjanke obstale. Preprosto niso našle rešitve za močne in natančne servise Oštirjeve. Gostje so tako izenačile in celo povedle 18:23. Do konca niza sta obe ekipi dodali po 2 točki in niz se je končal z 20:25 za Braslovče.

V drugem nizu so po začetni izenačeni igri domače združile moči, zaigrale na vso moč in gostjam predale vsega 14 točk.

Tretji niz je bil najbolj izenačen. Bolj prepričljivo so začele domače, vendar se gostujoča ekipa ni predala. Uspelo ji je izenačiti na 11. točki. Ekipi sta bili poravnani tudi na 12. in 13. točki, nato je sledilo začasno vodstvo gostij in spet izenačenje na 17. Ekipi se nista mogli odlepiti ena od druge vse do rezultata 22:22, ko je gostiteljicam uspelo priigrati 2 točki prednosti. Obe ekipi sta osvojili še po eno in niz se je končal z rezultatom 25:23 za Mozirje.

Četrti niz so bile vse do izenačenja na 19:19 boljše Braslovčanke. Sledila je napeta končnica. Enkrat ena drugič druga ekipa je povedla za točko, vendar je vsakokrat sledilo izenačenje. Končnemu rezultatu 26:28 za gostje sta na koncu botrovala dva zgrešena servisa domače ekipe.

V 5., skrajšanem nizu, so podobno kot v drugem, povsem prevladovale domačinke. Igrišči sta ekipi zamenjali pri rezultatu 8:4 za Mozirje, do konca niza so gostje uspele zbrati le še dve točki za končni rezultat 15:6 za Mozirje.

Žilava ekipa iz Braslovč je izposlovala več, kot bi, glede na igro, ki so jo domače prikazale v 2. in 5. nizu, lahko. Vsekakor velja pohvaliti igralke obeh ekip za borbeno in domiselno igro. Na strani domačih je nocoj izstopala Iza Vodlan s kar 36. doseženimi točkami (42%v učinkovitost), sledila ji je Nika Cigale s 14. (45% učinkovitost). Pri gostjah so bile točke porazdeljene med večje število igralk.

Zanimiva tekma z veliko lepimi potezami tako v obrambi kot napadu. Igro je narekoval servis, pri katerem so domače gostjam zadale 12 asov in naredile prav toliko napak, gostje pa so ob 14. napakah Mozirjankam z začetnim udarcem zadale 13 neposrednih točk.