1B. DOL ženske

20 / januari 2023
Mozirje - TPV Volley NM 3:0
Poročilo s tekme

V zgolj 67. minutah igre so Mozirjanke na prvi tekmi tretjega kroga 1. B lige premagale nasprotnice iz Novega mesta. Tekmo so pričele gostje in povedle. Ekipi sta se tipali do rezultata 4:4, nakar so domače povedle za 5 točk in razliko držale do 15:9, povedle še za dodatno točko, nato pa rezultat povečevale na 20:11, ko je domači trener v igro vključil mlade igralke. V družbi izkušenih igralk so se dobro znašle, saj je poskočnim Novomeščankam v nizu uspelo osvojiti le 16 točk.

Upočasnitev igre v končnici prvega niza se je poznala v drugem, čeprav je trener postavil v igrišče identično ekipo kot na začetku prvega. Domače so sicer ves niz vodile, vendar jim ni uspelo konkretno uiti. Največja razlika je bila pri rezultatu 20:15 in 21:16, ko so gostje začele pritiskati in zmanjševati razliko. Približale so se na 24:23, ko je niz z blokom zaključila Cigaletova.

Tretji niz so se domače zavedele, da morajo pohiteti, ker imajo omejen čas koriščenja športne dvorane. Začele so bolj poletno in naredile pomembno razliko že takoj na začetku niza. Vodstvo so postopno, brez večjih naporov, povečevale. Priložnost za igro so spet dobile mlajše igralke. Kot v prvem, so tudi tokrat gostiteljice oddale le 16 točk.

Domače so igrale svojo prepoznavno igro, gostje so navdušile z nekaj hitrimi akcijami preko cone 3 in 4 ter zanimivo postavitvijo v obrambi. Prvi blokerki na obeh straneh, Cigaletova pri domačih in Kogelnikova pri gostjah, sta dosegli po 11 točk, več sta jih prispevali le Vodlanova pri Mozirju in Drkušičeva pri Novem mestu.