1B. DOL ženske

24 / januari 2023
Visit Braslovče - Prevalje 1:3
Poročilo s tekme
V 15. krogu sta se v Braslovčah pomerili ekipi Visit Braslovče in Prevalje. Zmagale so gostje z rezultatom 1:3.
Po izenačenem začetku prvega niza so gostje na servis Zale Domej povedle s 4:8 in domača trenerka Taja Steblovnik je morala poseči po prvem odmoru. Sledili sta dve zaporedni točki domačink in znižanje na 6:8. Prevaljčanke so ohranjale minimalno prednost vse do rezultata 11:13, ko so Braslovčanke z asom Brine Stropnik in blokom Neže Bednjanič izenačile na 13:13. Rezultat je bil zadnjič izenačen na 15. točki, nato pa so po napaki gostij in uspešnem bloku domačinke povedle s 17:15. Braslovčanke so prednost ohranile vse do konca in s točko Neže Bednjanič izkoristile prvo zaključno žogo za zmago s 25:21.
V drugem nizu so povedle Braslovčanke. Prevaljčanke so na servis Jane Manojlovič pri zaostanku z 10:7 rezultat uspele prvič izenačiti na 10. točki. Podobno, kot v prvem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu do 15. točke, ko je bil rezultat zadnjič izenačen. Po napaki domačink so Prevaljčanke povedle in nato povečevale svojo prednost vse do konca niza. Braslovčanke so sicer uspele ubraniti kar štiri zaključne žoge gostij. Peto pa je z blokom za zmago z 21:25 izkoristila Nuša Orešnik.
V tretjem nizu so z dvema asoma Brine Stropnik povedle domačinke. Gostje so hitro izenačile in ohranjale izenačen rezultat vse do 5. točke, ko so z uspešnimi servisi Tinkare Oder pobegnile za štiri točke. Sledil je prvi odmor domačink in nato po štirih zaporednih točkah Neže Bednjanič in Tije Šketa Rozman novo izenačenje na 9. točki. Na servis Bojane Manojlovič so Prevaljčanke dosegle tri zaporedne točke in povedle z 9:12. Braslovčankam nato do konca niza nikakor ni uspelo ustaviti razigranih gostij, ki so visoko prednost ohranjale vse do konca niza in zmagale z 20:25.
V četrtem nizu so Prevaljčanke nadaljevale z zelo dobro igro. Braslovčanke so imele tekom celotnega niza veliko težav na sprejemu in posledično pri organizaciji napada. Po odmoru so pri zaostanku z 10:16 Braslovčanke dosegle tri zaporedne točke in znižale zaostanek na tri točke. Gostujoča trenerka je takoj odreagirala z novim odmorom, po katerem so Prevaljčanke nadaljevale bolj zbrano in prednost zopet povišale. Domačinkam je ponovno ob koncu niza uspelo zaostanek nekoliko zmanjšati, vendar je bil le ta prevelik, da bi jim uspelo obrniti potek tekme in iztržiti peti niz. Po zmagi z 20:25 v četrtem nizu so se gostje tako zasluženo veselile zmage z 1:3.