1B. DOL ženske

27 / januari 2023
TPV Volley NM - Calcit Volley II 0:3
Poročilo s tekme

Tekmo so veliko bolje odprle Novomeščanke in takoj v začetku povedle z štirimi točkami prednosti 8:4. Igro TPV-jevk so krasili predvsem odlični začetni udarci ter odlična obramba. Kamničanke pa se niso dale zmesti in se pri rezultatu 11:10 popolnoma približale, ter prisile domačega trenerja Perića v prvi time out. Po odmoru je odgovornost prevzela domača kapetanka Kristina Hafner, ter z močnimi začetnimi udarci Novomeščankam ponovno zagotovila prednost štirih točk 16:12. Kamničanke se tudi tokrat niso predale. Rezultat so po hitrem postopku izenačile in v nadaljevanju celo povedle z 16:18. Končnica seta je bila v znamenju napak in pa slabih odločitev novomeških odbojkaric, kar so odbojkarice Calcita izkoristile. Set se je zaključil z rezultatom 18:25 v korist Kamničank.
Prav tako kot prvi set so tudi drugega bolje odprle Novomeščanke in takoj povedle s 4:1. Po odličnem začetku, je sledil mrk v vrstah TPV-jevk kar so Kamničanke ponovno izkoristile ter povedle s 4:6. Tokrat to ni zmedlo odbojkaric TPV-ja katere so z odlično igro v fazi blok-obramba in pa natančnim sprejemom Kamničankam pobegnile na pet točk prednosti 15:10. Podobno kot v prvem setu je končnica prinesla kar nekaj napak in pa slabih napadov na strani novomeških odbojkaric. Kamničanke so ponovno izkoristile ponujeno in set dobile z rezultatom 21:25.
Tretji set se je začel popolnoma izenačeno. Vse do 11. točke so Novomeščanke še uspele držati korak z Kamničankami, v nadaljevanju pa napravile preveč napak predvsem na začetnih udarcih. Kamničanke so celoten tretji set igrale svojo igro, ki se ji TPV-jevke nikakor niso znale prilagoditi. Tretji set se je zaključil z rezultatom 17:25 v korist gostij iz Kamnika.

IZJAVE PO TEKMI:
Nika Drkušić, TPV VOLLEY NM:
» Use tri sete smo začele odlično. V končnici vseh treh pa nam je na žalost padla koncentracija. Nikakor nismo uspele izkoristiti da bi prevzele vodstvo in set zaključile z zmago. Danes smo sprejemale dobro vendar smo na drugi strani ponovno naredile preveč napak na začetnih udarcih. Kamničanke so to znale izkoristiti in zasluženo slavile s 3:0.«
Kaja Gimpelj, Calcit Volley II:
» Kljub okrnjeni zasedbi smo danes z ekipo pokazale dobro igro, predvsem v končnicah seta. Na roke nam je sicer šlo seveda tudi veliko zgrešenih začetnih udarcev nasprotnic kar smo uspele preobrniti v našo korist ter na težkem gostovanju v Novem mestu zmagati z rezultatom 3:0.«