1B. DOL ženske

28 / januari 2023
ŽOK Ljutomer - Luka Koper 2:3
Poročilo s tekme

Kot je bilo nekako pričakovati, so gostje iz Kopra, ki so vodilna ekipa lige, v prvi niz vstopile na vso moč ter dale vedeti, da so tekmo vzele z vso resnostjo. V tem delu igre jer bila pri gostjah v napadu Khorolska Taisia, ki je Koperčanke povedla v vodstvo z 1:4. So pa domačinke preko Kaje Makoter nato hitro izenačile na 4:4, kasneje povedle z 8:4 ter nakazovale, da se ne bodo kar tako predale. Odlično je servirala Ana Kolmnanič, ki je prisilila trenerja Kopra, Kalc Marka, da vzame odmor. Po odmoru so se gostje spet zbrale ter z udarno igro v napadu rezultat znižaler na 9:7. Ljutomerčanke so odgovorile z odlično igro v obrambi ter napadu ter preko Sužnik Karmine, povedle z 14:9 in nato po nekaj neizsiljenih napakah gostij, še z 20:13. Igra gostij je bila v tem delu zelo raztrgana, domačinke pa so igrale kot v transu. Odlično na sprejemu in v napadu ter povedle za 7 točk. Kar je bilo, ob dodatnih napakah Koperčank dovolj, da so prvi niz presetljivo, a zaslužerno dobile z rezultatom 25:18.

Uvod v drugi niz je bil podoben kot v prvem. Gostje so zaigrale na vso moč ter na hitro z povedle z 0:4. Po odmoru trenerja Novaka, so domačinke nekako vzpostavile ravnovesje na igrišču ter izid znižale na 5:7. Obe ekipi sta v tem delu igrale dobro odbojko v vseh elementih te igre, ki je navdušila gledalce na tribuni. Res izjemna borbenost domačink,  ki so se Koperčankam približale na točko zaostanka (14:15). Gostje so nato zaigrale na vso moč, bile brez lastnih napak, preko Dakič Metke povedle z 14:18 in nato še z 14:19. Do konca niza so Koperčanke pokazale zakaj so vodilne v ligi. Do izraza je prišla individualna kvaliteta ter dejstvo, da niso delale toliko lastnih napak kot v prvem nizu. Ljutomerčanke so poskušale vzpostaviti ravnotežje, vendar so bile gostje tokrat boljše. Preko Đukič Nine so povedle z 16:22 ter nato niz zanesljivo dobile z rezultatom 18:25. 

V pričetku tretjega niza smo gledali izenačeno in dobro igro obeh ekip, temu primerno pa je bil tudi izenačen izid pri 8:8. Ekipi sta doseglai točko za točko, igrale še naprej dobro odbojko ter bile v v vseh elementi odbojke enakovredne. Ljutomerčanke so se borile na vso moč ter bile v tem delu niza enakovredne tekmice. Res pohvalno za igro in motivacijo domače ekipe, ki je po asu Kaje Makoter, povedla s 15:12 in nato po bloku Adele Pintarič še s 17:15. Gostje so nato po asu Đukić Nine znižale na 19:18, Ljutomerčanke pa odgovorile z dvem točkama ter povedle z 21:18.  V napetem zaključku niza je bilo v žaru borbe nekaj napak na obeh straneh, srečnejše pa so bile Ljutomerčanke, ki so zasluženo zmagale z rezultatom 25:22. 

Četrti niz se je pričel po željah Ljutomerčank, ki so povedle s 5:1, a ne za dolgo. Gostje so hitro vzpostavile ravnotežje v igri, izenačile na 5:5 ter nato preko Khorolske povedle s 5:7. Koperčanke so spet zaigrale na vso moč, medtem ko so se pri Ljutomerčankah pričele pojavljati napake, ki jih v prvih nizih ni bilo. Gostje so povedle z 9:13, Ljutomerčanke pa so poskušale izid izenačiti, v kar so vložile vse moči. Žal jim to ni uspelo, ker je Khorolska Taisia hitro dosegle novo točko za Koper, isto se Đukić Nina in Koper je povedel z 12:20. Do konca niza domačinke več niso našle načine kako se naj uprejo gostjam, ki so nato rutinirano zmagale niz z rezultatom 15:25.    

V petem, skrajšanem nizu, so gostje po bloku Lenart Mance, povedle z 2:4 in nato po nekaj nerodnosti v domači ekipi, še z 2:5. Ljutomerčanke kot da so izgubile moči, gostje pa so zaigrale na vso moč, bile boljše nasprotnice ter povedle s 4:8. Do zaključka niza so rutinirano držale to razliko ter kljub borbenosti Ljutomerčank, niz dobile z rezultatom 6:15.  

Čestitke gostjam za zmago, domačinkam pa za odlično igro v dveh nizih, ki so jih dobile. Žal so jim na koncu tekme pošle moči in niso bile več enakovredne kvalitetni ekipi Kopra. Ta se je sicer za zmago morala maksimalno potruditi.   

Izjava po tekmi

Veronika Mikl, libero ŽOK Ljutomer: "Vedeli smo, da je Luka Koper, odlična ekipa, a smo po zmagi v Kamniku dobile na samozavesti ter temu primerno vstopile v igro. Smo zadovoljne z doseženo točko, kar nam daje upanje, da bomo o igrah, ki smo jih prikazale v zadnjih tehmah, dalo upanje, da se obdržimo v ligi. Kar si seveda vse zelo želimo. Pohvala soigralkam na odlični igri in borbenosti. Gostjam seveda čestitke za zmago."