1B. DOL ženske

03 / februari 2023
Mozirje - Visit Braslovče 3:1
Poročilo s tekme

V tretji medsebojni tekmi te sezone so Mozirjanke ponovno slavile, tokrat so nasprotnicam oddale le en niz.

Prvi niz so na servis domače ekipe povedle gostje. Domače so delovale neodločno, kar je izkoristila gostujoča ekipa in povedla s tremi točkami razlike. Tudi v nadaljevanju so dekleta delovala neorganizirano, predvsem na sprejemu servisa, kar je Braslovčam omogočilo, da so povedle s 4:9. Po napaki gostij na servisu in po dobrih začetnih udarcih Ane Ščuka so domače uspele izenačiti na 9. točki. V nadaljevanju so gostje povedle za točko ali dve, vendar so Mozirjanke vedno uspele izenačiti. Ekipi sta bili poravnani še na 18., ko je Cigaletova s serijo učinkovitih začetnih udarcev otežila igro nasprotnicam in omogočila domačim, da so z rutinirano igro zaključile niz v svojo korist. Rezultat prvega niza je bil 25:21.

Drugi niz je bil ves čas izenačen, nobeni ekipi ni uspelo zagotoviti pomembnejše prednosti. Pri rezultatu 14:14 so pobudo prevzele gostje. Nesigurnost domačih v obrambi se je nadaljevala tudi v tem nizu. Ko je pri rezultatu 18:21 za Braslovče na servis prišla Stropnikova, so domače brez dodatne osvojene točke niz izgubile z rezultatom 18:25.

Tretji niz so domače pričele silovito. Povedle so z 9:0, od tega je kapetanka Pogorevčeva zabeležila kar 5 asov. Nalet so gostje prekinile z napadom preko cone 3. Braslovčanke so se uspele približati na 11:5, ko je Mozirje spet prevzele pobudo. Zaradi nekaterih maratonskih točk je niz, ki se je končal s 25:13 za Mozirje, trajal kar 22 minut.

Iz dosedanjih medsebojnih srečanj vemo, da se Braslovče ne predajajo. Tako je bilo tudi tokrat. Po gladko izgubljenem tretjem nizu, ko so bile v povsem podrejenem položaju, so se v četrtem spet našle, z očitno namero, da si izborijo peti niz. Odločneje so sicer začele domače, ki so povedle s 3:1 in po seriji odličnih servisov Ajde Ščuka, ki je prispevala kar 3 ase, razliko povečale na 7:1. V nadaljevanju sta si bili ekipi bolj izenačeni. Mozirjanke so še vodile z 11:6, nato pa so se gostje začele približevati in izid izenačile na 16. točki. Rezultat je bil nato izenačen še na 17. in 18., ko so gostiteljice ponovno uspele povesti. Dekleta iz Braslovč so se uspela približati na eno točko (23:22 in 24:23), presenečenja pa vendar ni bilo. Točko za zmago je priborila Vodlanova.

Danes smo bili po daljšem času priča učinkoviti igri preko cone 4, pogrešali pa nekoliko hitre napade preko prvega tempa, ki dajo igri poseben čar.