Sportklub 1A. DOL moški

24 / april 2024
OK i-Vent Maribor – Panvita Pomgrad 3:1
Poročilo s tekme

Mariborčani osvojili tretje mesto
Domači so v prvi niz vstopili silovito in hitro so povedli s 4:1. Z odmorom je takoj reagiral Dejan Fujs. Odmor ni ustavil naleta domačih, ki so ritem samo še stopnjevali. Ob drugem odmoru gostov so tako vodili že z 11:6. Nato so gostje prikazali drugačen obraz in se po asu Mirkovića približali samo na točko zaostanka (21:20). Vendar pa domači presenečenja niso dopustili in prvi niz so osvojili s 25:22.
Drugi niz je v začetku postregel z bolj izenačeno igro, so pa gostje po bloku Suhadolnika povedli s 7:10. Domačim je nato uspel delni rezultat 3:0 in izenačenje na deseti točki. Takoj je sledila reakcija z gostujoče klopi, odmor je namreč zahteval Dejan Fujs. Po novem delnem rezultatu 3:0 ter vodstvu tokrat gostov z 10:13, se je za odmor odločil tudi Sebastijan Škorc. Sredina niza je nato postregla z izenačeno igro. Do vnovične prednosti s tremi točkami (17:20) so prišli Prekmurci in po drugem odmoru je posegel strateg domačih. Z odmorom je zadel, saj so njegovi varovanci hitro izenačili na dvajseti točki in še zadnji odmor v nizu je zahteval Dejan Fujs. Nato so igralci Panvite bolj mirno niz uspeli pripeljati do konca in ga osvojili z 21:25.
Izgubljen niz je Mariborčane podžgal, saj so s kar 5:0 silovito odprli tretji niz. Dejan Fujs je takoj posegel po odmoru. Vendar pa domači niso popuščali in ob vodstvu z 8:1 je vidno jezni Dejan Fujs zahteval še drugi odmor. Domači so dejstvo, da gostujoči trener nima več odmorov, izkoristili ter tekmece v tem nizu popolnoma nadigrali. Ob vmesnem vodstvu za 8 točk (20:12) so na koncu to prednost uspeli tudi zadržati in osvojiti niz s 25:17.
V četrti niz so bolje vstopili igralci Panvite, saj so po točki neposredno iz začetnega udarca Suhadolnika povedli s 3:5. Po še enem od nezaustavljivih napadov Roka Bračka so domači povedli z 8:7 in Dejan Fujs je takoj posegel po odmoru. Kaj hitro je posegel še po drugem, saj ga je zahteval že pri zaostanku svoje ekipe z 11:8. Trdoživi Prekmurci se niso predali ter so domačim dihali za ovratnik. Niz se je dokončno prelomil po dveh zaporednih lastnih napakah gostov ter bloku Gregorja Pernuša, ki je pomenil vodstvo i-Vent Maribora z 20:15. Osvojili so tudi naslednjih pet točk ter se zasluženo veselili zmage v nizu s 25:15.

Žan Ul