Sportklub 1A. DOL moški

18 / november 2020
Merkur Maribor - Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Cafuta 2, Mulec 2, Detela, Bračko 1, Možič 12, Donik, Uremovič 4, Adžović, Planinšič 1, Kisiliuk 12, Ikhbayri 13, Kovačič, Košenina (L), Hermen (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Panvita Pomgrad: Ražnatović 11, Vinkovič 1, Drvarič 1, Radović 2, Rojnik 8, Flisar, Lakner 1, Novak, Bedrač 4, Grabar, Vrabl (L). Trener: Aleš Hribar.

Začetek prvega niza je bil popolnoma v znamenju domačega Merkur Maribora, ki je povedel kar s 5:0 in trener gostov Aleš Hribar je bil primoran poseči po prvem odmoru. Domači so ritem stopnjevali in ob drugem odmoru Panvite Pomgrada so vodili že s 12:5. Gostom iz Murske sobote ni uspelo ogroziti vodstva Merkur Maribora, ki je niz zanesljivo osvojil s 25:17.

Tudi v drugem nizu so povedli Mariborčani z 11:6, kar je bil razlog za prvi odmor Aleša Hribarja. Nadaljevanje niza je bila enosmerna avtocesta, kjer domači Merkur Maribor ni pustil kančka dvoma ter je z izvrstno igro tudi rezervistov, ki so vstopili s klopi, niz osvojil kar s 25:14.

Tretji niz se je začel veliko bolj izenačeno, saj si nobena od ekip ni pridelala večje prednosti. V nadaljevanju niza je trener Panvite Pomgrada po odmoru posegel ob zaostanku njegovih varovancev s 16:14. Vendar tudi to ni uspelo zaustaviti silovitega naleta Mariborčanov, ki so v žep zanesljivo pospravili tudi ta niz s 25:19  ter tekmo dobili s 3:0.

Izjavi po tekmi:

Alan Košenina, igralec Merkur Maribora: »To je bila naša zelo dobra predstava, nismo veliko grešili ter zelo dobro servirali. Malenkost nam je z napakami pomagal tudi nasprotnik tako da čestitke fantom za zasluženo zmago.«

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada: »Najprej čestitke Merkur Mariboru za suvereno predstavo, kar je bilo glavno, da so danes slavili v svoji dvorani. Mi s slabšim napadom in tako nerazpoloženimi napadalci, kot smo jih imeli danes, težko pariramo vsaki ekipi, kaj šele Mariboru. Zgodila se nam je podobna stvar kot na lanski prvi tekmi, vendar pa upam, da je sezona še dolga.«