Sportklub 1A. DOL moški

25 / november 2020
Hiša na kolesih Triglav - ACH Volley Ljubljana
Poročilo s tekme

Športna dvorana Planina Kranj, brez gledalcev, sodnika Pevc (Škofja Loka) in Vrenko (Šempeter v Sav. dolini).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 4, Nanut 8, Glamočanin 1, Tučen 7, Bregant 4, Godnič 2, Libnik (L), Snedec, Mali 2, Štembergar Zupan 1, Šikanič 1, Maček 1, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana:
Toman (L), Ropret, Pernuš 2, Toukhteh 4, Pavlović 10, Dagostino (L), Bošnjak, Okroglič 1, Rutar, Pokeršnik 4, Videčnik 1, Kök 12, Djurić 21, Vučićević . Trener: Matija Pleško.

V zaostali in prestavljeni tekmi 7. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Kranju v Športni dvorani Planina pomerila domača Hiša na kolesih Triglav in ACH Volley Ljubljana. Ljubljančani so v Kranj prišli kot aktualni državni prvaki in hkrati tudi vodilna ekipa tega prvenstva. S sedmimi zmagami in enim porazom so z 21 točkami trdno v vodstvu, medtem ko Kranjčani s 7 točkami zasedajo 6. mesto.

Ljubljančani so tekmo začeli s korektorjem Djurićem in podajalcem Pernušem, na sprejemu sta bila Kok in Pokeršnik, blokerja Pavlovič in Toukhteh, na poziciji libera pa Dagostino. Kranjčani so tekmo začeli enako kot zadnjo proti Salonitu, še vedno brez rahlo poškodovanega Miha Malija, ki je bil najboljši scorer ekipe na začetku prvenstva.

ACH Volley je prvič občutneje povedel, ko je na servis prišel Djurić, ki se je kar malce poigral s kranjskimi sprejemalci. Sašo Rop je pri 4:7 vzel prvi odmor, ki pa ni kaj dosti pomagal, saj so gostje takoj dodali še dve točki na račun napak domače šestorke. ACH Volley je bil predvsem boljši v obrambnih akcijah, saj so Kranjčani težko dosegali točke. Ko se je gostom nekoliko ustavil servis, je Triglav prek Nanuta uspel znižati na 12:15. Neugodni Pavlovič je še drugič na servisu naredil razliko petih točk za goste (14:19), tako da je domači trener prekinil serijo s time-outom. Bistvene spremembe tudi po tem odmoru ni bilo. Boljša blok obramba gostov je naredila svoje in prvi set je šel v roke gostov (20:25).

V začetku drugega niza so gostje povedli s 3:5 po asu Pokeršnika, nato pa so domači sicer vzpostavili ravnotežje na igrišču, a do izenačenja niso uspeli priti. Težave jim je povzročal zlasti Djurić, ki je bil višji od domačih tako v bloku kot v napadu. Težave gostov so se začele, ko je tudi kranjska ekipa zaigrala odločneje v obrambi, Bregant pa je izkoristil nekaj protinapadov. Tako so domači prišli do prvega vodstva z 10:9. Zdaj je Pleško reagiral z odmorom. Po odmoru so gostje dosegli štiri točke zaporedoma, na 11:14 pa je povišal Kök, ko so Kranjčani nekoliko preslabo napadli gostujoči blok. Po odmoru so Kranjčani zaigrali bolj zbrano in za nekaj trenutkov prišli na zaostanek točke. ACH Volley je odgovoril z blokom Bregantu in nato kljub prodornejšim napadom domače ekipe vodstvo še povišal. Ko so gostje dvakrat z blokom ustavili Štembergar Zupana, je bilo upov domačih v drugem nizu več ali manj konec. Domači so z blokom Tučna Toukhtehu in z asom Godniča znižali visoko prednost gostov na 20:23. Pleško ni ničesar prepuščal naključju in je takoj vzel odmor. Svoje varovance je umiril, saj so takoj priborili zaključno žogo. Niz je potem zbrano z napadom zaključil Matej Kök.

Tretji niz je Rop začel z Glamočaninom namesto Breganta, na poziciji organizatorja je zaigral Šikanič, Štembergar Zupan je svoje mesto prepustil Mihi Maliju, Ibrišimovič pa je zamenjal Jana Mačka. Ljubljančani so ostali pri prvotni postavi. Kranjčani so izkoristili nekoliko bolj rezervirano igro gostov in povedli s 7:5. »Pavza« pri gostih ni trajala dolgo, saj so hitro izenačili. Nato pa sta Mali in Tučen z napadom in blokom spet priigrala dve točki naskoka. Z nespretno potezo v obrambi so domači gostom podarili izenačenje na 10. točki. Sledilo je nekaj lepih izmenjav, ki so jih kljub izjemni borbenosti Triglavanov dobili gostje in ponovno ušli na 11:13.  Kranjčani pa se niso dali in so preko Ibrišimoviča in Nanuta prišli do novega vodstva (14:13). Nato so v višjo prestavo dali gostje in na servise Videčnika uspešno ustavljali napade domačih z blokom. Po uspešnem napadu Köka in bloku Okrogliča je bil izid visokih 16:21. Pri domačih se je prvič v vlogi sprejemalca predstavil Amadej Snedec, ki je vstopil v igro namesto Nanuta. Nekaj uspešnih servisov Ibrišimoviča je ustavilo napad gostov, Kranjčani so prišli na 19:21, a nato naredili nekaj napak in ACH Volley je imel zaključno žogo, ki jo je izkoristil Pavlovič in z asom dokončal niz in tekmo.