Sportklub 1A. DOL moški

04 / december 2020
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 3:0 (22,20,22)
Poročilo o tekmi

Športna dvorana Planina v Kranju, brez gledalcev, sodnika Adrovič (Kamnik) in Milojevič (Ljubljana).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 7, Bregant 14, Godnič 2, Libnik (L), Snedec, Mali 12, Štembergar Zupan 11, Šikanič, Maček 6, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Ražnatović 15, Vinkovič 6, Drvarič 3, Radović 12, Rojnik, Flisar, Lakner 4, Novak, Bedrač 3, Vrabl (L), Vori (L), Grabar 1. Trener: Aleš Hribar.

Po daljšem času sta obe ekipi nastopili v popolnih postavah. Tekma 13. kroga je bila zelo pomembna za razvrstitev na lestvici za obe ekipi, saj so gostje dopotovali v Kranj z 10 točkami in tekmo več, Kranjčani pa so že nekaj časa pri 7 točkah in pred tem krogom na 7. mestu.

Da je vložek velik, se je videlo že na začetku prvega niza. Prekmurci so veliko tvegali na servisu in prek Laknerja hitro povedli z 2:4. Drvarič je dobro razigraval svojo ekipo, tako da blok Kranjčanov nikakor ni prišel do izraza. Šele Godnič je z neubranljivim servisom domače spet pripeljal do priključka z 8:9. Počasi se je ogrel tudi domači napadalni stroj, kljub temu, da je Triglav imel kar nekaj težav s servisi nasprotnika. Kranjčani so pri 10. točki povsem ujeli goste. Na servis Tučna so z izidom 13:12 drugič povedli, ko je še eno točko iz servisa dosegel Tučen, je Hribar zahteval prekinitev. Žal se odmor ni obnesel, ker so Kranjčani z dvema blokoma vodstvo še povišali na 16:12. Gostje so se nato zbrali, izkoristili nekoliko mehkejši pristop domače šesterke in znižali prednost na dve točki zaostanka. Pri domačih je Ibrišimovič z dobrim servisom poskrbel za spet nekoliko udobnejše vodstvo (20:16), kar pa ni trajalo dolgo. Nekaj napak organizatorja igre pri Kranjčanih je goste spet spravilo v igro. Nadaljevanje je bilo izenačeno vse do izida 22:22. Nato so domači zaigrali precej bolje kot v zadnjih tekmah in v zaključku niza izkoristili vse vrzeli v igri gostov ter dobili prvi niz.

V slogu konca prvega niza so Triglavani vstopili v drugega in povedli s 5:0. Godnič je odlično serviral, igral v obrambi in gostujoči trener je moral vzeti pol minute odmora. Triglavani niso popuščali in so še naprej igrali zavzeto. Funkcioniral je blok in tudi Jan Maček je prišel na svoj račun za 9:1. Hribar je vzel še drugi odmor. Tudi ta ni pustil posledic na razmerju sil. Gostom v tem obdobju enostavno ni šlo nič od rok. Kranjčani so relativno lahko prihajali do točk in držali visoko prednost. Prekmurci so poizkušali z borbenostjo nadoknaditi zaostanek. Uspelo jim je nekoliko ustaviti visok ritem Triglava. Na servis Laknerja so zapretili, razigrala sta se Radović in Ražnatović.  Rezultatsko so prišli na znosnih pet točk (17:12) zaostanka. Miha Mali je v drugem poizkusu napada povišal na 19:13 in ustavil serijo gostov. Tudi v nadaljevanju je Miha odlično sprejemal servise gostov, za nameček pa je bil uspešen še v napadu. Prekmurci so nadaljevali s čvrsto blok-obrambo in domačim onemogočali zaključevanje napadov, a tudi Kranjčani se niso pustili zmesti. Štembergar Zupan je povišal na 23:18, kar je bilo dovolj za vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretji niz so Kranjčani vstopili nekoliko preveč sproščeno in dovolili gostom, da povedejo s 3:6. Nekoliko slabši sprejem in nekaj napak v napadu, hkrati pa dobri protinapadi gostov so bili razlogi za prvi odmor domačega trenerja Saša Ropa. Po prekinitvi so Kranjčani nekoliko ustavili stampedo Panvite. Ko so uspeli izid izenačiti, je prišlo do krajše prekinitve, ker so se gostje niso sprijaznili z dosojeno točko za Triglav. Po bloku Tučna so Kranjčani prvič v tem nizu povedli. Pri 13:11 se je gostujoči strateg Aleš Hribar odločil za prvo prekinitev, a ko je s solo blokom Miha Mali ustavil Radovića, je Hribar vzel še drugi odmor. Po prekinitvi so Sobočani zaigrali bolje. Z dobrim serviranjem Bedrača so prišli na točko zaostanka. To pa je bil zgolj signal za domače, da so zaigrali v višji prestavi in spet pobegnili na varnejšo prednost štirih točk. Na vse ali nič je v zaključku niza serviral Lakner in uspel presenetiti Štembergar Zupana. Drvarič je z dobrim servisom poskrbel za 23:21, prvo zaključno žogo za domače je v mrežo poslal Tučen, niz in tekmo pa je zaključil kapetan domačih Janko Bregant.